Ötügen, Kastamonu’yu Gezdi

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen, Kastamonu’da karavan turizmi için rota belirleme çalışmalarında bulundu.

Kastamonu’da ilk olarak Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret eden Başkan Ötügen, “Sayın valimize karavan ve kamp turizmi konusunda bilgi sunduk. Bize bu turizme uygun bölgeler konusunda önerilerde bulunan sayın valimizin yönlendirmeleri doğrultusunda rota belirlemek için çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Vali Yardımcısı Atila Kantay’ın eşlik ettiği rota belirleme ve inceleme gezisinde ilk durak Daday Yumurtacı Göleti oldu. İksir Otele ait alanda incelemelerde bulunan Ötügen’e otel yöneticileri de eşlik ettiler.

Burada göl içinde yüzen çeşitli kuşları gösteren Başkan Ötügen, Karavan turizmimin içine foto safari, eko turizm, botanik turizm, kuş gözlemciliği de alındığı takdirde bölgenin daha çok kazanç elde edeceğini söyleyerek, “Karavancının bütün aparatları yanındadır” diye konuştu.

Ötügen, şöyle konuştu: “Ayrıca karavan turizmin en büyük özelliği ise altyapısı olmayan bir sektördür. Hiçbir tesise ihtiyacımız yok. Düz bir alan ve bu alanda elektrik, su ve tuvalet koyun. İşte ihtiyacımızın hepsi bu kadar, ayrıca karavancı yöre insanını kazandırır. Gittiği yere para bırakır. Yöre insanı kazanır” Karavan ve kamp turizminin Kastamonu coğrafyası için çok uygun olduğunu belirten Ötügün, “Karavancılık doğa ve çevreyi sevmektir. Burada lüks yok. Doğa ve doğanın tüm güzellikleri var. Karavancılık özgür tatilcilik demektir. Bir karavancının dünyanın her yerinde bir evi vardır ve herkes komşusudur. Normal hayatta komşunuzu değiştirmeniz zordur ama karavancının bunu yapması çok zamanını almaz” dedi.

Daday’daki incelemelerinin ardından Azdavay ilçesine geçen Başkan Ötügen, Aşıklar köprüsü mesire alanı ve Suğla yaylasında yapılan incelemenin ardından Horma kanyonu ve çevresinde yapılan geziyle devam edildi.

Kastamonu’nun her ilçesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Ötügen, “Gerek toplu olarak her yıl geleneksel olarak yaptığımız Ulusal Karavan Rallisi gerekse münferit ya da küçük guruplar halinde gelecek olan üyelerimiz için alternatif rota güzergahı olarak düşünülebilir. Ağustos ayında şapka bayramı etkinlikleri çerçevesinde İstiklal Yolu yürüyüşü, Taşköprü sarımsak festivali gibi zamanlar bu buluşma için düşünülebilecek tarihler olabilir” diye konuştu.

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen’in Rota belirleme ve inceleme gezisi Şenpazar-Kızılcasu, Cide-Armutçayırı güzergahında devam etti .
Kaynak: İHA