Başkan Aktürk'ten Rektör Dilek'e Sitem

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Gemlik’e taşınması konusunda kendilerine resmi bir talep gelmediğini söyledi.

Başkan Aktürk'ten Rektör Dilek'e Sitem
Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek’in "Mudanya’da bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi'ni Gemlik’e taşıyabiliriz" açıklamasını değerlendiren Başkan Aktürk, kendilerine resmi bir talebin gelmediğini ifade etti.

Dilek’in yaptığı açıklamayı gazetelerden okuduğunu dile getiren Aktürk, "Fakülteye yeni bina kazandırmaya çalışıyoruz. Derneğimiz aracılığıyla Siteler Mahallesi'nde fakülte yapılmak üzere arsa alındı, şu anda proje aşamasında. Kendilerinden avam proje istedik, bizden proje yarışması açmamızı istediler. Şimdi rektörümüzün yaptığı bu açıklama karşısında şaşırmış durumdayız. Kendilerine bir yazı yazarak resmi olarak fakültelerini Gemlik’e taşıyıp taşımama konusunda bilgi talep ettik. Gelecek duruma göre yeniden karar vereceğiz. Duruma göre bu bölgeye ait okul ihtiyacını fakültenin yapılacağı alana yaparak bunu karşılamak isteriz" dedi.

CHP Mudanya İlçe Başkanı Rüştü Cozlan’ın kendisini dere yatağına bina ruhsatı vermekle suçlamasından da bahseden Aktürk, bu ruhsatın zamanın Güzelyalı Belediye Başkanı ve şimdi CHP meclis grubu başkanı olan Ali Kaya tarafından verildiğini, daha sonra yine dönemin Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu tarafından yenilendiğini açıkladı.

Aktürk, "İlgili binanın bulunduğu alanda yapılan drenaj çalışmaları sürüyor. BUSKİ’ye gönderilen yazı ile binanın bulunduğu alanın yapılmakta olan binaya etkisi araştırılarak tarafımıza bilgi verilmesini istedik. BUSKİ’den gelecek olan rapora göre durum değerlendirmesi yaparak gereken yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA