Arnavutluk Başbakanı Berişa'dan Açıklama

Kosova'nın eski Başbakanı Ramuş Haradinay'ın Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakılması Kosova'da olduğu kadar Arnavutluk'ta da sevinçle karşılandı.

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, konuya ilişkin açıklamasında, beraat kararının kendisine ve tüm Arnavutlar'a verilen en güzel haber olduğunu söyledi.

"Kosova'nın eski Başbakanı ve Kosova Kurtuluş Ordusu'nun efsane komutanı Ramuş Haradinay'ın suçsuz ilan edilmesi, uluslararası adaletin ve kanunların başarısıdır. Ben, adaletin doğruluğu ve Haradinay'ın suçsuzluğundan emindim" diyen Berişa, Haradinay'ı ilk fırsatta Arnavutluk'u ziyarete davet etti.

Sali Berişa, aynı mahkemece suçsuz bulunarak beraat kararı verilen eski Hırvat general Ante Gotovina'yı da arayarak beraat kararından dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Hollanda'nın Lahey kentinde eski Yugoslavya için kurulan Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Kosova'nın eski Başbakanı ve Kosova Kurtuluş Ordusu'nun eski komutanlarından Ramuş Haradinay beraat etmişti. Haradinay'la birlikte savaşan ve benzer suçlardan yargılanan Lah Brahimay ve İdriz Balay da serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Tiran-Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA