Ak Parti'li Çakar: İrticadan İçeri Atıldım, İşkencelere Maruz Kaldım

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, 1897 yılında 163. madde kapsamında 'irtica'dan hapse atıldığını ve o dönemde birçok işkencelere maruz kaldığını söyledi.

Muzaffer Çakar, AK Parti Muş İl Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. Partililerle sohbet eden Çakar, 25 sene önce, 163. maddeden hakkında açılan bir davada irtica suçlamasıyla hapse atıldığını ve çeşitli işkencelere kaldığını belirtti.

Birçok arkadaşına ceza verilmemesi için olayı üstlendiğini belirten Çakar, şöyle devam etti: "Mahkemede bunların hatası, suçu varsa hepsinin müsebbibi benim dedim. İrticacı ve tehlikeli gördüğünüz kişi benim dedim. Ne ceza varsa bana verirsiniz, bunların hiçbir suçu yok, bunlar beni ziyarete gelmişler bunlar çıkarılsın. Allah'a şükür hiç öyle olmadığı halde ben öyle ifade vermiştim. Herkes bana o gün dedi ki sen üniversite öğrencisin, istikbalini yaktın, gittin ama ben yine arkadaşlarım için o gün o fedakârlığı gösterdim.17 yıl ile yargılandım, ondan sonra çok şeyler değişti. İki buçuk sene mahkemede yargılandıktan sonra beraat ettik. Yani bunların çöpçü olmaz dedikleri adamlar bugün iktidara geldi, Cenab-ı Hak bunları nasip etti." "MUŞ TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU İLİ"
Muş'un Türkiye'nin en huzurlu ve en güzide şehirlerinden biri olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesini isteyen Çakar, herkesi bu konuda daha duyarlı ve sağduyulu olmaya davet etti .