Tekirdağ Rkymd Başkanı Satılmış Açıklaması

Tekirdağ Roman Kültürü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, tek gayelerinin müziği bırakmamak olduğunu söyledi.

Satılmış, Trakya Kalkınma Ajansı destekli ''Evrensel Kültüre Tekirdağlı Romanlardan Nağmeler'' projesinin tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, Romanların büyük bölümünün geçimini müzik ve danstan sağladığını ifade ederek, müzikten kopamayacaklarını bildirdi.

Satılmış, tek gayelerinin müziği bırakmamak olduğunu belirterek, bu projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Satılmış, roman vatandaşların sesini duyuran haberleri ve desteklerinden dolayı Anadolu Ajansı Tekirdağ Büro sorumlusu Muhterem Erkul'a plaket verdi.

Katkısı olan diğer kurum temsilcilerine plaket verilmesinin ardından, Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca verilen ''Mahalli sanatçı kartı''nı almaya hak kazanan roman vatandaşlara başarı belgelerini verdi.

Daha sonra Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği üyeleri mü zik dinletisinde bulunurken, roman çocuklarından oluşan dans ekibi de gösteri sundu.

Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA