Salihli'de 500 Kişilik Yurt İnşaatı Devam Ediyor

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli'de Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu Kampüs alanı içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılmakta olan 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundular.

Salihli'de 500 Kişilik Yurt İnşaatı Devam Ediyor
Yapımı devam eden ve ikinci bloğun yükselmeye başladığı 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve ihale sonucunda, yapımını 13 milyon 29 bin TL bedelle Keleşoğlu İnşaat'ın üstlendiği 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulunarak, şantiye yetkililerinden bilgi alan Manisa Milletvekili Yurttaş, iki blok ve bir sosyal tesis binasından oluşacak yurdun inşaatında, her ikinci bloğunun da yükselmeye başladığını ve önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi.

Salihli'ye kazandırılacak fakülte için en önemli tesisi yapımı devam eden bu yurdun oluşturacağını belirten Yurttaş, alanın yeni tesisler yapmaya da müsait olduğunu ve 500 kişilik öğrenci yurdunun ileride ek bloklarla kapasitesinin arttırılabileceğini belirtti.

Öğrencilere 5 yıldızlı otel konforunda barınma hizmeti verecek olan ve toplam 19 bin 56 metrekare alanda yapılan yurt, ikisi de 7 bin 315 metrekare alana sahip, 8 katlı 2 bloktan oluşacak. Ayrıca yurtta, 3 bin 656 metrekare alana sahip 3 katlı bir sosyal tesis, su arnıcı, danışma binası ve paket arıtma alanları da bulunacak .
Kaynak: İHA