Manisa Valiliği'nden Açıklama

Manisa Valiliği, Demirci ilçesine bağlı Yenice köyündeki öğrencilerin okula ulaşımda sıkıntı yaşadıklarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Yenice köyünde yaşayan çocukların Çataloluk köyündeki okula gidebilmek için 45 kilometre yol gittikleri ya da üzerinde köprü bulunmayan Demirci Çayı'nı geçmek zorunda kaldıkları haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Yenice köyünün Merkez, Kuşdurmuşlar ve Karaveliler mahallelerinden oluştuğu belirtilen açıklamada, Merkez Mahallesi'ndeki 21, Kuşdurmuşlar Mahallesi'ndeki 2 ilköğretim öğrencisinin taşımalı sistemle Borlu beldesindeki Gazi İlköğretim Okulu'na taşındığı, Karaveliler Mahallesi'ndeki 10 öğrencinin de Çataloluk Köyü İlköğretim Okulu'na taşındığı kaydedildi.

Haberlerde Çataloluk adıyla yer alan köyün aslında Armutlu köyü olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

''Yenice köyündeki öğrencilerin yol sorununa ilişkin basında yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor. Bu köy, Karaveliler Mahallesi'ne daha yakın olmakla birlikte, aradan rejimi düzensiz Demirci Çayı aktığı için bu mahallelerden Armutlu köyündeki ilkokulda kayıtlı herhangi bir öğrenci bulunmamaktadır. Armutlu Köyü İlkokulu sadece Armutlu'da ikamet eden öğrencilere hizmet vermektedir.

Haberde konu edildiği şekilde bir öğrenci taşınması söz konusu değildir. Bu haberlerin yanlış bilgilendirmelerden kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu Demirci Çayı üzerinde köprü yapılması ise civardaki köylerin karayoluna erişimi bakımından bir ihtiyaçtır.

Bunun için gerekli etüt çalışmaları tamamlanmış, projelendirme çalışmaları sürdürülmekte ve köprü inşaatının 2013 yılında bitirilmesi öngörülmektedir.''

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA