Mahalle Toplantıları Yoğun İlgiyle Devam Ediyor

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın Küçükçekmeceli vatandaşlarla bir araya geldiği ‘Bizim Mahalle’ toplantıları, mahalle sakinlerinin yoğun ilgi ve katılımlarıyla devam ediyor.

Mahalle Toplantıları Yoğun İlgiyle Devam Ediyor
Küçükçekmece Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Bizim Mahalle’ toplantılarının 8’incisi, Şölen 2 Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde mahalleliye yine yatırım ve hizmetlerin yer aldığı bir kitapçık ile ‘Talep ve Öneri Formları’ dağıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile başkan yardımcıları başta olmak üzere AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, İl Genel Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Cumhuriyet, Fatih, Yenimahalle, Fevzi Çakmak, Sultanahmet, Kemalpaşa mahalleleri ve Halkalı Merkez Mahallesi sakinleri ile buluşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bizim Mahalle toplantılarının 4. haftasında vatandaşın ulaşım taleplerini değerlendirdi. İETT Genel Müdürü ile görüştüğünü ve Küçükçekmece ilçesindeki otobüslere 2 yeni hat eklendiği müjdesini veren Yeniay, bundan sonra Küçükçekmeceli vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ile tekrar görüşeceğini belirten Aziz Yeniay, bu görüşmede de yeni ilave hatların ve mevcut otobüs sayısının artırılmasını gündeme getireceğini, bu sayede Küçükçekmecelilerin aşırı yoğunluk olmadan rahatça seyahat etmesini sağlayacaklarını ifade etti.

DEV PROJELERLE DÜNYA METROPOLÜ KÜÇÜKÇEKMECE Mahalle toplantılarında barkovizyon gösterisi eşliğinde Küçükçekmece Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında detaylı bilgi veren Yeniay, özellikle Yeşil Sertifikalı Belediye Binası, Küçükçekmece Arena gibi Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan dev projelerle Küçükçekmece’nin ve Küçükçekmecelilerin kazanacağını vurguladı. Türkiye’nin en büyük fuar ve kongre merkezi olacak olan Tema Park Projesi ile 15-20 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydeden Yeniay, Tema Park gibi İç-Dış Kumsal, Kartaltepe kentsel dönüşüm ve Küçükçekmece Meydan projeleri ile ilçenin dünya metropolleriyle yarışır hale geleceğini ifade etti.

Toplantıda mahalle sakinlerinin sorularını da yanıtlayan Aziz Yeniay ile bundan sonraki buluşma, Söğütlüçeşme ve Kanarya mahalleleri için Akşemsettin Camii’nde gerçekleştirilecek .
Kaynak: İHA