Konya'da ''İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu'' Düzenlendi

Acil Tıp Uzmanları Derneği ile Türk Kardiyoloji Derneği 'nin ortaklaşa düzenlediği 39. İleri Kardiyak Yaşam Destek Kursları Konya'da yapıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen programda kurumsal bilgiler ve maketler üzerinde cihazlarla bire bir uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

Programın açılışı konuşmasını yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve ATUDER Genel Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kurslarının sadece kalp krizinde değil her türlü kritik durumlar için, müdahalede sürecini içeren bir kurs olduğunu belirtti.

Cander kursun, şu ana kadar Türkiye'nin çeşitli illerinde 38 kez düzenlendiğini, kursta, teorik ve pratik eğitimlerin verildiğini söyledi.

Türk Kardiyoloji Derneği İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kurs Direktörü Doç. Dr. Zeynep Çakır da kursun Konya'da yapılıyor olmasının çok önemli olduğuna işaret ederek, ''Acil servis müdahaleleri özellikle de kalp krizi geçiren hastalar için çok önemlidir. Kritik anda yapılan doğru müdahale ile insanların yaşama döndürülmesi mümkün hale gelmektedir'' dedi.

Teorik ve pratik bilgilerin verildiği kurs sonunda yapılan sınavda başarı gösteren katılımcılara 3 yıl geçerliliği olan başarı sertifikası verildi.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA