Köktaş: “Eğitime Destek 1. Sırada”

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "AK Parti İktidarı döneminde eğitim bütçesi her dönem bir numara oldu.İlk ve ortaöğretim kitapları ücretsiz olarak dağıtılırken, eğitim sistemi tepeden tırnağa bilişim teknolojisinin ürünleri ile donatıldı" dedi.

Köktaş: “Eğitime Destek 1. Sırada”
Vezirköprü ilçesinde düzenlenen İlçe Danışma Kurulu Meclisi Toplantısı'na AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Vezirköprü AK Parti İlçe Başkanı Sami Pala, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis, Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, Göl Belediye Başkanı Ahmet Avcı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İlçe Danışma Kurulu Meclisi Toplantısı’nın açılış konuşmalarını yapan AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala, ilçe teşkilatının yapmış olduğu ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının konuşmalarının ardından, köy ve mahalle temsilcileri, ilçe de yaptıkları çalışmaları ve talepleri dile getirdiler.

Yapılan değerlendirmelerin, görüş alışverişinin ardından talepleri ve görüşleri tek tek not aldığını dile getiren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "AK Parti İktidarı döneminde eğitim bütçesi her dönem bir numara oldu. İlk ve ortaöğretim kitapları ücretsiz olarak dağıtılırken, eğitim sistemi tepeden tırnağa bilişim teknolojisinin ürünleri ile donatıldı. 2002'de 81 ilin 41'in de üniversite yokken, artık üniversitesi olmayan il kalmadı. Bu anlamda 2002 de devlet ve vakıf üniversitelerinin sayısı 76 iken kurulan 92 yeni üniversite ile bu sayı 168'e yükseldi” diye konuştu

Başkan Köktaş sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti Türkiye'yi geliştirmek, kalkındırmak, güçlendirmek; ülkemizde, bölgemizde ve dünya barışı, huzuru, refahı tesis etme davasına sahip bir partidir. Kurulduğu günden bu güne kadar ülke içinde ve uluslararası alanda AK Parti İktidarının gerçekleştirdiği icraatlar, bu davanın somut tezahürleridir. Çalışmalarımızı ve projelerimizi yaparken hiç bir bireyi ayırt etmeden hizmeti ayağına kadar götürdük. Yatırımcıları yönlendirmek üzere ajanslar bünyesinde 81 ilde yatırım destek ofisleri oluşturuldu. Bölgelerde kurulan kalkınma ajansları ile bölgelerin kalkınması için yaklaşık 3.800 projeye 780 milyon lira kaynak tahsis edildi. AK Parti iktidarı olarak verilen sözler hiç bir zaman havada kalmamıştır. Biz diyoruz ki seçilme yaşı 25'den 18'e insin, gençlerimiz siyasette daha aktif rol alsın. Gençlerimizi siyasete daha erkenden katalım. Ancak bunu anlayamayan, ülkemizde seçilme yaşının da 18 olmasından çekinen muhalefet parti sözcüleri bir yanına 18 yaşında genç kızımızı, diğer yanına 18 yaşında genç delikanlımızı alarak ‘bunlar mı seçilecek’ diye örneklendirmekten de geri kalmıyorlar. Bunun takdirini değerlendirmesini bizlerin her zaman güvendiğimiz güvenmeye de devam edeceğimiz siz genç kardeşlerimize bırakıyoruz. Büyük Usta, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır.”
Kaynak: İHA