Hülya Usta’ya Amasya'dan Moral Desteği

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye’de total kalple yaşayan ve elde taşınabilen üniteye bağlanan ilk kadın hasta olan 36 yaşındaki 3 çocuk annesi Hülya Usta’ya memleketi Amasya’dan moral desteği verildi.

Hülya Usta’ya Amasya'dan Moral Desteği
Hülya Usta’nın eşi İbrahim’i ailesinin yaşadığı Amasya’nın Aydınlık köyüne dönmesi üzerine beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan ve Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ahmet Davulcu ile birlikte evlerinde ziyaret eden Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Usta ailesinin 10 yaşındaki SSPE hastası Onur’un sağlık durumu hakkında bilgi aldı.Hülya Usta ile telefon görüşmesi yapan Kılınçkaya, “Sizi görmek isterdim ama tedavidesiniz. Öncelikle geçmiş olsun diyorum sizlere. Biz, çocuğumuzun yanındayız. Şu anda Onur’un, senin kalbinin yanındayız. Sen, benim kalbim orada diyormuşsun. Onunla beraberiz. Tedavilerini zaten yapıyor, yaptırıyoruz. İmkanları daha iyi yerlerde yaptıracağız inşallah. Rahat ol, kalbin rahat olsun. Her zaman maddi manevi olarak senin yanındayız. Devletimiz sizin tedavinizi yapıyor. Onun dışında diğer konularda, ilaç konusunda, makineler konusunda veya barınma ile ilgili problem olursa yanınızdayız. İnşallah en yakın zamanda kalp nakli olursunuz” dedi.

Fizik tedavi desteği aldığını ve aciller listesinde olduğu için fazla sürmeden kalp nakli yapılabileceğini anlatan Hülya Usta, “En büyük kalbim o. Oğlumuza iyi bakın. Çocuğumu yormasınlar. Fizik tedavi şeyleri evimize gelsin. Kalbime iyi bakın, Öptüm Onur’u” diye seslendi .
Kaynak: İHA