Fimar Mermer’e Tse’den Çevre Belgesi

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) mermer sektöründe çevre yönetim sistemi alanında belirlediği normları yerine getirip belge alan ilk ve tek kuruluş Amasya’da bir firma oldu.

Fimar Mermer’e Tse’den Çevre Belgesi
Amasya’da FİMAR Holding bünyesinde faaliyet gösteren mermer ve maden ocağı işletmesine Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ‘Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemleri Belgesi’ verildi.

Belge, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, vali yardımcıları Nevzat Sinan, Hakan Kılınçkaya ve Suat Seyitoğlu, firma yöneticisi Fatih Yaraş ve diğer yetkililerin katılımıyla Saraydüzü Kışlası’nda düzenlenen törende firma yöneticilerine verildi.

Mermer sektöründe ağırlığı olan ancak mermerlerinin Türkiye'deki kaliteyi ve homojenliği yakalayan İtalya ve İspanya'nın mermer teknolojisinde bir adım önde olduklarını belirten TSE Başkanı Şentürk, "Bugün dünyanın en önemli mermer ihraç eden ülkelerinden biriyiz çok şükür ama halen bir mermer laboratuvarımız yok. İspanya'ya giderseniz dev mermer laboratuvarları olduğunu görürsünüz. Sektörde faaliyet gösteren firmalara seslenmek istiyorum, eğer dünyada söz sahibi olmak istiyorsak kalitemizi artırmalıyız, başka alanlara yönelmek yerine kendi sektörünüzde gelişmek daha önemli. Çin bizden aldığı mermeri işliyor ve Türkiye'deki otellere bizden daha ucuz teklifler vererek satıyor. Neden böyle, bunun nedenlerini iyi düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Şentürk'e tablo hediye etti .
Kaynak: İHA