Değerler Şehri Kastamonu Projesi Toplantısı Yapıldı

“Değerler Şehri Kastamonu” projesi toplantısı gerçekleştirildi.

Değerler Şehri Kastamonu Projesi Toplantısı Yapıldı
Valilik Brifing Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Hasan Erkal, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mustafa Korkmaz ve proje komisyon üyeleri katıldı.

Projedeki asıl amaçlarının kendi insanlarına ve kendi çocuklarına biraz daha verilmesi olmasını beklediklerini açıklayan Vali Erdoğan Bektaş, “Üniversite öğrencileri arasında 50 kitap liste konup üç ay süre verip, bu süre sonunda test yapıp kitap okuduğu anlaşılan en iyi 10-15 öğrenciye hediye verelim. Değerler Eğitim Projesi kapsamında, Saygı Göster Saygı Gör konusu çok önemlidir” dedi, “Senin kendine saygın yoksa başkası sana hiç saygı duymaz” diyen Bektaş, saygı bile kendi başına yetecek bir kavram olduğunu belirten Bektaş, “Kastamonu belki Türkiye’nin 81 vilayetinin değerlisidir. Olumsuzlukları da çözüp daha iyi olalım. Bütün kurumların üzerine düşeni yapması lazım. Kurumlarımız kendi duygusunu, beynini, aklını işin içine katsın ve projeyi herkes kendi ortamında geliştirme, gerçekleştirme, detaylandırma ve köklendirmeye çalışsın Ben çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Kurumların yürüttüğü faaliyetler ve kurum içersindeki faaliyetlerinde neler yaptıkları ile yapılması planlanan konular hakkında bilgi veren İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mustafa Korkmaz, “Bizlerden beklentileri, diğer kurumlara örnek olabilecek çalışmalar ve ihtiyaçlar doğrultusunda kurumların birbiriyle koordinasyonu konularını el alıyoruz. Değerler Eğitim Projesinde, Kastamonu’yla okuma, okullar hayat olsun projesi, yarın sizdeyiz eğitim projesi, başarıya bir adım projesi konuları altında yer alıyor. Bir şekilde diğer dört projede Değerler Eğitim Projesini destekleyen onun içeriğine, hedefine yönelik çalışan bir şekilde görevlendirildi. Biz çalışmalarımızı gözlemlerken, kurumlar bazında anket, görüşme kağıtları ve gözlem raporları tutularak bu eğitim verildi.

Yapılan çalışmalar ileride mutlaka kayıt edilebilecek ve bir format oluşturabilecek. Bizler kurumlarımızın çok orijinal çalışmalarını izliyoruz. Kurumlarımızla irtibat halindeyiz. Yılın sonunda Kastamonu’da böyle bir olgunun, böyle bir algının gelişeceğini ve biz herhangi bir tavsiyede bulunmasak da onlar kendiliğinden bu çalışmaları kurum içersinde yürüteceğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda “Değerlerimiz ve Değerler Şehri Kastamonu” isimli serginin 28 Kasım 2012 Çarşamba günü saat 17.30’da Barutçuoğlu AVM’de açılması kararlaştırıldı .
Kaynak: İHA