Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

Başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Gül, konuk cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verecek. Gül, ayrıca, Senegal Başbakanı Abdul Mbaye’yi kabul edecek. (10.45 / 11.00 / 11.30 / 12.30 / 14.30 / 19.30)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüşecek. Erdoğan, Senegal Başbakanı Abdul Mbaye’yi resmi törenle karşılayacak, onuruna resmi akşam yemeği verecek. (13.30 / 16.00 / 18.45)CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (11.00)Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Azerbaycan Bakanlar Kurulu üyesi ve Devlet Göç Hizmeti İdaresi Başkanı Firudin Nebiyev ile görüşecek. (14.30)Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, MEB Şura Salonu’nda TÜBİTAK Bilim Şampiyonları Ödül Töreni’ne katılacak. (11.00) Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Sanayi Odası (ASO) Kasım ayı meclis toplantısına katılacak. (09.45)Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Crowne Plaza Hotel’de düzenlenen Türkiye’de Kamu - Özel Sektör İşbirlikleri Projeleri Uluslararası Konferansı’na katılacak. Bakan Şimşek, ardından, Batman Çayı Islahı Temel Atma Töreni'ne katılacak. (09.00 / 11.00)

İstanbul Ticaret Odası, İktisadi Araştırmalar Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin düzenlediği ‘50 Yılda Türkiye Ekonomisinin Dönüşümü - Özel Teşebbüs Dinamiği’ konulu sempozyum, İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. Seminere, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılacak. (10.00) Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Antalya’da 2. Uluslararası Hopefor Girişimi Konferansı'na katılacak. (09.00) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyarbakır’da TOKİ kura çekimi ile Silvan Aile Destek Merkezi'nin açılışına katılacak, partisinin il başkanlığını ve valiliği ziyaret edecek. (11.30-19.00)Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de KEİ Üye Devletleri Ulaştırma Bakanları Toplantısı ile Çiğli Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni'ne katılacak. (09.30-13.00)AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kocaeli Sanayi Odası'nın meclis toplantısına katılacak.(10.30)Mardin'in Ömerli ilçesi kırsalında şehit olan Jandarma Astsubay İlker Düzova'nın cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verilecek. (12.00)Bayrampaşa Cezaevi'nde 2000 yılında yapılan 'Hayata Dönüş' operasyonuna ilişkin açılan davanın görülmesine, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)Süleyman Soylu: 94 seçimlerinde Dalan’a tepki olarak boş oy kullandım, annem Erdoğan’a oy verdi.. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti’ye geçmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yollarının defalarca kesiştiğini anlattı. Anılarını anlatan Soylu, özellikle 1994 yerel seçimlerinde kendisi de İstanbul’da bir ilçenin DYP’li başkanı olmasına rağmen, DYP’nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Bedrettin Dalan’ı tasvip etmedikleri için büyükşehir için oy istemediklerini söyledi.

Soylu, 94 seçimlerinde Refah Partisi’nin İstanbul adayı Recep Tayyip Erdoğan için annesi ile aralarında geçen ilginç diyaloğu anlattı.İran gizli servisine bilgi aktardıkları gerekçesiyle tutuklanan ve en büyük casusluk davası olarak nitelendirilen; aralarında eski korucuların da bulunduğu 11 kişi, Erzurum 2. Ağır Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkarılacak.
Söylediği şarkılardan dolayı 37 yıldır ülkesine dönemediğini söyleyen Kürt müziğinin önde gelen sanatçılarından Şivan Perwer, yararlı olmak için doğduğu topraklara artık gitmek istediğini söyledi.

Perwer, sadece Diyarbakır’da değil Trabzon’da da konser vermeyi hayal ettiğini ifade etti.

Erbil (Özel) Suriye ve Mısır ile ilgili gelişmeler izleniyor.
Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçlarına; TKİ Tavşanlı Linyitspor - Medical Park Antalyaspor, Göztepe - Orduspor, Adanaspor - 1461 Trabzon, Beşiktaş - MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe - Pendikspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.00/15.30/18.00/18.30/20.30)