Başkent Tiran ve Diğer Şehirlerde Tören Düzenlenecek

Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yıl dönümü dolayısıyla başkent Tiran ve diğer şehirlerde kutlama törenleri düzenlenecek.

Bölge ülkeleri, Avrupa ve dünyadan çok sayıda üst düzey yetkilinin katılacağı törenlerde Türkiye'yi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ temsil edecek.

Bağımsızlık günü kutlamaları için resmi törenler ilk olarak ülkenin güneyindeki Vlora kentinde başlayacak. Devlet yetkilileri, Arnavutluk'un bağımsızlığının mimarı olarak bilinen İsmail Kemal'in bundan tam 100 yıl önce Vlora kentinde bağımsızlığı ilan ederek Arnavut bayrağının göndere çektiği yerde toplanacak.

Başkent Tiran'daki törenlerse "Anne Arnavutluk" anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Tören, Tiran'daki Ana Meydanı'nda Arnavutluk ve Kosova silahlı kuvvetlerine ait birliklerin birlikte yapacakları yürüyüşle devam edecek.

Kutlamalar kapsamında, Tiran'ın merkezindeki Gençlik Parkı'nda Arnavutluk Bağımsızlık heykeli açılacak. Bağımsızlığın 100. yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde konserler verilecek.

Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, törenlere katılacak devlet adamları onuruna yemek verecek.

Bu arada Kosova, Makedonya ve Yunanistan'dan da binlerce Arnavut, törenlere katılmak için Arnavutluk sınır kapılarına akın etti.

Muhabir: Tiran-Mürteza Sulooca

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA