Atanamayan Öğretmenlerden Sendikaya Ziyaret

Atanamayan öğretmen adayları Akhisar Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar’ı ziyaret ederek, destek istediler.

Atanamayan Öğretmenlerden Sendikaya Ziyaret
Genel yetkili sendika olarak Eğitim-Bir-Sen’in faaliyetlerini yakından takip ettiklerini, sorunun çözümünün adresinin Eğitim Bir-Sen olduğunu bildiklerini söyleyen öğretmen adayları, atanma isteklerinin yerine getirilmesi, atamalarının bir an önce yapılması konusunda sendikanın desteğini beklediklerini ifade ettiler. Adaylar, bu konuda kamuoyu oluşturulması çağrısında da bulundular.

"ATANAMAYANLARIN SÖZCÜSÜ, ATANANLARIN TEMSİLCİSİYİZ"

Öğretmen adaylarını dinleyen sendika temsilcisi Rıza Bahar, "Bu sorun, sizin olduğu kadar bizim de sorunumuz. Atama bekleyen öğretmen adaylarının, sırf atanamadığı için intihar ettiklerini, evliliklerinin ertelendiğini, yapılan evliliklerde sorunların çıktığını, öğrenim kredilerinin geri ödenmesi noktasında yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Bu nedenle meselenin takipçisiyiz. Ülkemizde 120 bin öğretmen açığı olmasına rağmen, sırf ekonomik kaygılardan dolayı öğretmen adaylarının boşta gezmesini anlaşılır bir durum olarak görmüyoruz. Bu ülkenin en önemli sorunu, eğitim sorunudur. Böylesi büyük sorunun da ekonomik nedenlerle ertelenmesi, çeşitlendirilmesi kesinlikle tasvip edilemez" dedi.

Bahar, "Ayrıca ücretli, vekil ayrımı yapılarak eğitimcilerin kategorik tanımlamalara tabi tutulmalarını da reddediyoruz. Bu uygulamalar sonucunda sorunlar artmakta, eğitimin niteliği ve kalitesi düşürülmektedir. Bu sıkıntıları bildiğimiz için Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, sorunu Milli Eğitim ve Maliye bakanları ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Sendika olarak sorununuzun takipçisi olacağız. Biz atanamayanların sözcüsü, atananların temsilcisiyiz" diye konuştu.

Atanamayan öğretmenler, görüşmenin ardından sendika temsilcisi Bahar'a teşekkür ettiler .
Kaynak: İHA