Afetzede Çifçilere Müjde

Denizli’nin ilçelerinde bu yıl doğal afetler nedeniyle zarar gören 93 çiftçinin zararının kanuni karşılığı olan 585 bin 520 TL'nin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağı belirtildi.

Denizli genelinde özellikle bu yılın Ocak ve Şubat ayları içerisinde Çal, Bekilli, Baklan, Güney ilçelerinde yaşanan don nedeniyle sıkıntılı bir sürece giren çiftçilere afet yardımı desteği geldi. Yaşanan don afetinin kısmen telafisinin sağlanabilmesi ve çiftçilere destek olmak adına il ve ilçe tarım müdürlükleri hasar tespit komisyonları kurarak, hasarın tespiti ve telafisine ilişkin gerekli çalışmaları tamamladı. Arazilerde yerinde yapılan inceleme sonucu Denizli’de 93 çiftçinin ürünleri ile alakalı yüzde 40’ı aşan hasar gerçekleştiğine ilişkin gerekli hasar tespit raporları düzenlendi

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunları kaydetti: "Yaşanan bu tabii afetle ilgili zarar gören çiftçilerimize 2090 sayılı kanun kapsamında gerekli yardımın yapılabilmesi için İl Hasar Tespit Komisyonu tarafından tespiti yapılan ve zarar gören çiftçilerimize nakdi yardım yapılması elzem bir hal almıştır. Bu sebepten dolayı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü bürokratları ile gerekli görüşmeler yapıldı ve girişimlerde bulunuldu. Türkiye genelinde 2012 yılında yaşanan afetler nedeniyle hasarı yüzde 40’ın üzerinde olan, Muğla ve Nevşehir’deki çiftçilerin yanı sıra Denizli’de 93 çiftçiye 585 bin 520 TL yardım bedeli onaydan çıktı. Bahse konu olan yardım bedeli 2012 yılı içinde afetten zarar gören çiftçilerimizin hesabına aktarılacaktır." Yüksel, açıklamasında, bu süreçte çiftçilerle birlikte hareket ederek, onlara güç ve destek veren, Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü ekiplerine, muhtarlara, ziraat odası başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür etti .
Kaynak: İHA