Valilik Basın Müdürü, Telif Gelirlerini Unıcef'e Bağışladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Milli Komite Başkanı Prof. Dr. Talat Sait Halman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

Valilik Basın Müdürü, Telif Gelirlerini Unıcef'e Bağışladı
Ziyarette, Valilik basın müdürü Nazır Şentürk, 3 öykü kitabının telif gelirlerini UNICEF’e bağışladı.Bugün gerçekleştirilen ziyarette, İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gazeteci - Yazar Nazır Şentürk, “Kırmızı Karıncanın Anıları”, “Sevdalı Fare”, “Kel Kedi” isimli öykü kitaplarının telif gelirlerini Türk ve Dünya Çocukları bağışladı. Telif geliri devir sözleşmesi Vali Hüseyin Avni Mutlu, Nazır Şentürk, UNICEF Milli Komite Başkanı Prof. Dr. Talat Sait Halman arasında imzalandı.Hayatının en önemli ve en heyecanlı anını yaşadığını söyleyen Nazır Şentürk, “Çocuklarıma ve ülkeme bırakabileceğim en iyi çalışma olduğunu düşünüyorum. Üç çocuk öykü kitabımı UNICEF’e Türk ve dünya çocuklarına katkı olacağı için mutluluk duyuyorum.” dedi.

Prof. Dr. Talat Sait Halman ise, “Nazır bey dünya çocuklarına büyük bir armağan verdi. Kitaplarının telif haklarını bizlere verdi. UNICEF olarak kendilerine minnettarız." şeklinde konuştu.

Böyle anlamlı bir imza töreninde olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Vali Avni Mutlu, Nazır Şentürk’ün dünya çocuklarına yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.Nazır Şentürk, 2005 yılında da “Kırmızı Karıncanın Anıları” kitabının 10 bin 500 TL gelirini UNICEF’e bağışlamıştı.