“mencilis Aydınlanıyor” Projesi

“Mencilis Aydınlanıyor” projesi kapsamında “Turizm Bilgilendirme” toplantısı yapıldı.

“mencilis Aydınlanıyor” Projesi
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2011 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliğince hazırlanan “Mencilis Aydınlanıyor” projesi faaliyetleri arasında yer alan “Turizm Bilgilendirme” konulu konferans yapıldı. Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği Meclis Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına; Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski, il müdürleri, merkez ve ilçelerin köy muhtarları ile basın mensupları katıldı.

Konferansta İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Koordinatörü İsmail Kökcü’nün proje bilgilendirme konuşmasının ardından, Karabük Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümü mezunu Kübra İktu, turizm bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi.

İktu, dünyada turizmin yeri ve önemi, turizm istatistikleri, turizm sektörünün genel durumu, Türkiye turizmi, ekonomik kalkınmada turizmin önemi, ülkemizi ziyaret eden turist sayıları, turizm gelirleri ve bu kapsamda yapılan istihdam sayıları ile Karabük ili turizminin güçlü ve zayıf yönleri, fırsatları ile tehditleri, Karabük deki turizm alanları, Karabük’ü ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayıları hakkında bilgiler verdi.

Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde düzenlenen Kırsal Turizm Etkinlikleri Kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA