Kırkağaç'ta Örnek Kampanya

Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki öksüz ve yetim çocukların sevindirilmesinin amaçlandığı “Bir Dilekte Sen Tut” projesi kapsamında, çocuklara birer mektup yazarak, "Eğer anneniz veya babanız sağ olsaydı, ondan ne isterdiniz?" diye sordu.

Kırkağaç'ta Örnek Kampanya
Bu durumdaki 49 çocuk yanıt verdi. Çocukların birer dileklerinin yerine getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Yazdığı mektupların cevaplarını alan Kaymakam Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdullah Bayraktar, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Sönmez ve Kaymakamlık bilgi işlem şefi Nadir Akyıldız’dan oluşan komisyonla mektupları değerlendirdi. Öksüz ve yetim çocukların bir dileklerinin bu proje kapsamında gerçekleştirileceği belirtildi

Basın mensuplarına projeyi anlatan Kaymakam Sırmalı, şu açıklamayı yaptı: “Okullarımızdaki öksüz ve yetim öğrencilerimizin belirlenerek, bu çocuklarımızın bir dileklerini yerine getirmek için bu projeyi başlattık. Bu kapsamda okullarımızdaki öksüz ve yetim öğrencilerimizi belirledik. İlçe merkezinde, belde ve köylerde 49 öksüz ve yetim öğrenci tespit edildi. Bu öğrencilerimize Kaymakamlık olarak birer mektup yazarak, anne ve babaları sağ olsaydı onlardan ne isteyeceklerini sorduk. Mektubu cevaplamalarını istedik. Mektuplar bu hafta itibariyle bana ulaştı, Bir komisyon huzurunda açarak çocuklarımızın taleplerini gördük. Bu projeyi yapmaktaki amacımız; öksüz ve yetim çocuklarımıza sahip çıkmak, onları sevindirmek, onların üzüntülerini bir ölçüde azaltabilmek, onlara sahip çıktığımızı göstermek. Çocuklarımızın farklı talepleri oldu. Bunlar bilgisayar, bisiklet, nakit yardım, akülü araba, çocuk odası, cep telefonu ve giyim eşyası gibi talepler. Bizler de bu dilekleri Kırkağaç Kaymakamlığı, hayırseverlerimiz, esnafımız, işadamlarımız ve belediyelerimizin katkılarıyla yerine getirmeyi planlıyoruz.” Önümüzdeki günlerde kamu ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek proje için destek isteyeceğini belirten Kaymakam Ali Sırmalı, “İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, esnaf ve hayırsever vatandaşlarımızdan bu projeye destek bekliyorum. Kırkağaç halkının bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Bu 49 öksüz ve yetim çocuğumuzun dileklerini bir an önce yerine getirmek, onları sevindirmek ve hediyelerini kendilerine ulaştırmak istiyorum. Bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” edi .
Kaynak: İHA