Kaymakam Sırmalı, Engelleri Kaldırıyor

Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ilçede bir ilki daha gerçekleştirerek, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde engelli çocuklar için kurs açtırdı.

Kaymakam Sırmalı, Engelleri Kaldırıyor
Kırkağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çalışmaları uzun süredir devam eden ve engelli çocuklarımızın tespit edilmesinin ardından istekleri doğrultusunda Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı’nın talimatıyla Bilgisayar, Giyim ve Okuma Yazma Kursu açıltı. İki ay sürecek olan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Engelli çocukların açılan kurslara ulaşımı ise, yine Kırkağaç Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen bir araç ile sağlanıyor. Kurslarda eğitim almaya başlayan engelli çocukları İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut ile birlikte ziyaret eden Kaymakam Sırmalı, onlarla sohbet edip ihtiyaçlarını ve isteklerini dinledi.

Öncelikli hedeflerinin engelli çocukları topluma kazandırmak olduğunu belirten Kaymakam Ali Sırmalı, “Engelli kardeşlerimizin mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Sizlere elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız. Ulaşamadığımız arkadaşlarınız varsa, onları haberdar edip kurslara katılmalarını sağlamalısınız” dedi.

Kaymakam Sırmalı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün, talep edilecek her alanda engellilere yönelik meslek kursları açılabileceğini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA