Güney Kore’ye Osmanlı Şadırvanı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2013 yılında Güney Kore’nin Gyeongsangbuk-Do şehrine Osmanlı şadırvanı yapacaklarını söyledi.

Güney Kore’ye Osmanlı Şadırvanı
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Mr. Sangkyu Lee, Harput'u ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harput, Kore gazilerine verdikleri değerden dolayı büyükelçiye teşekkür etti. Bursa'daki Kore gazileri ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade eden Harput, "Kore anılarını derleyerek Türkçe ve Korece olmak üzere ölümsüzleşmek istiyoruz. 2013 yılında Kore gazilerinden bir grubu oraya götürüp gezdireceğiz. Bursa ile Güney Kore'nin 3. büyük şehri olan Gyeongsangbuk-Do arasında başta eğitim, bilim ve ekonomi olmak üzere birçok alanda iş birliği yapılması kararı aldık" dedi

İki ülke arasında özel bir ilişki olduğunu söyleyen Sangkyu Lee, “Kore gazilerinin fedakarlıkları sayesinde bu ilişkilerin sağlam bir zemin oluşturdu. Kore hükümeti için Kore Gazileri çok önemli onlara çok minnettarız. Güney Kore’nin iki büyük firmasının da Bursa’da. Bugüne kadar firmalarımıza sağladığınız kolaylıklar için teşekkür ediyoruz ve bundan sonra yapacağımız yatırımlarımızda sizlerin daha çok desteğine ihtiyacımız var dedi.

Konuşmaların ardından Harput, Lee ye İznik Çinisi hediye etti .
Kaynak: İHA