Çin'de Ehliyetsiz Sürücüler Trafiği Savaş Alanına Çevirdi

Çin’de, ehliyetsiz araba kullanan ve polis kontrolünden kaçmaya çalışan sürücülerin trafiği birbirine kattığı görüntüler güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Çin devlet televizyonu CCTV'de yer alan haberde, ülkenin doğusundaki Zhejang ve güneyindeki Guangdong eyaletlerinde ehliyetsiz araç kullanan ve polis kontrolünden kaçmaya çalışan sürücülerin ortalığı savaş alanına çevirmesi görüntüleri, ‘’medeni olmayan’’ hareket olarak büyük tepki aldı.
Televizyonun haberinde, bu tür davranışların doğru olmadığı vurgulandı ve böyle davrananların internette paylaşılması gerektiği belirtildi.
Televizyonun ilk görüntüsündeki olay Zhejiang eyaletinin Wuxi şehrinde yaşanıyor. Ehliyetsiz sürücünün, ışıklarda üç motosikletli polis tarafından yakalanma korkusu ile yolu bölen demir parmaklıkları kırıp, yaya yolu üzerinden kaçmayı başarması görüntüsüne yer verildi.

Görüntüleri inceleyen polis, gri renkli araçla kaçan ehliyetsiz sürücüyü yakalıyor.
Görüntülerin ikincisinde ise siyah renkli bir otomobilin kendisine dur işareti yapan polis memurunu dinlemeyip, kaçmaya çalıştığı anlara yer verildi.

Medeni olmayan davranışlar olarak verilen haberde, polis memurlarını peşinden koşturan ehliyetsiz sürücünün, yoldaki trafiği aşayım derken ortalığı birbirine katması tepki çekti.
İlk olarak geri kaçmaya çalışırken bir motosiklet ve bisiklete çarpan şoför, ardından telaşla ön tarafa doğru hareketleniyor ve hızını alamayarak seyir halindeki bir otomobile ve duran kamyonete vuruyor. Yaşadığı şokun etkisiyle aracını tekrar geri ve ileri doğru kaçırmaya çalışan ehliyetsiz şoför, etrafında bulunan araçlara çarpmaya devam ediyor. Bu esnada sürücüyü durdurma çabaları sonuçsuz kalıyor. Etrafa korku saçan sürücü, arabayı vura vura hurdaya çeviriyor. Sonunda ise polis memurları tarafından yakalanarak gözaltına alınıyor. Çıkarıldığı mahkemece çarptığı araçlarda hasara yol açtığı için tazminat ödemeye mahkum edilen ehliyetsiz sürücü, ayrıca trafik kurallarına uymama ve adam yaralama suçlarından ötürü de 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.