Ab Büyükelçisi Ripert’ten Darbuka Şov

2012 AB-Türkiye Boğaziçi Gençlik Konferansı ve Konseri’ne katılan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Jean Maurice Ripert, öğrencilerin oluşturduğu ritim grubunda darbuka çaldı.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerden ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen üniversite öğrencileri, 2012 AB-Türkiye Boğaziçi Gençlik Konferansı ve Konseri’ne katıldı.

Programa Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Jean Maurice Ripert, Avrupa Parlamentosu Üyesi Emine Bozkurt, basın ve akademik camia temsilcileri katıldı.

Öğrencilerin oluşturduğu ritim grubuna darbukasıyla eşlik eden Büyükelçi Ripert salonda bulunanlardan tam not aldı.

Ünlü perküsyon ustası Okay Temiz ve Perküsyon Okulu Ritim Atölyesi’nden eğitim alan AB’li ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen üniversite öğrencileri büyük bir ritim grubu oluşturdu. Okay Temiz’in şefliğinde öğrenciler darbukayla ritim tuttu. Okay Temiz’in şarkılarına eşlik eden öğrenciler birbirinden güzel müziklerle dans etti.

Afrika’dan gelen bir ritim ustası, Ripert’ten kendisi gibi darbuka çalmasını istedi. Ritim ustasının ricasını kırmayan Büyükelçi Ripert de darbuka çaldı. Büyükelçi gösterdiği performansla salondan alkış aldı.

Samsun’dan gelen üniversite öğrencisi Dilara Hoş, “Bütün ritimleri takip ederek bende çaldım. Çok keyifliydi. Çok güzel geçti. Bence bu etkinlik kapsamında ritim öğrenmemiz çok güzel. Farklı görüşlerin aynı ritimde çalışacağını gördük” dedi.

Öğrencilerin çaldığı darbukalar kendilerine hediye edildi .
Kaynak: İHA