Ödemiş’te Çocuklar İçin Güvenli Motor Eğitimi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından Ödemiş Emniyet ve Belediyespor kulüplerine tahsis edilen 6 tane motosikletle 8-13 yaş grubundaki çocuklara İlkkurşun Spor Salonu arkasındaki pistte eğitim verilmeye başlandı.

Ödemiş’te Çocuklar İçin Güvenli Motor Eğitimi
50 çocuğun katılımıyla dün sabah saat 10.00’da başlayan ve öğleden sonra saat 16.00’ya kadar devam eden motor eğitim kurslarına Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, motodrag antrenörü Mehmet Yeşil, motodrag yarışçısı İsmail Yeşil ve eğitim alan çocukların aileleri de ilgi gösterdi.

Başkan Keskin, buradaki eğitim çalışmalarıyla ilgili olarak, “Spor sadece futboldan ibaret değil. Ödemiş Belediyespor’un diğer sportif etkinliklerde de başarılı çalışmaları bu alanda da sürüyor. Motor sporları ve diğer branşlara da önem veriyoruz. Bugün de TMF’nin hem maddi destek vererek, hem de tahsis ettikleri 6 motosiklet ile güvenli sürüş, trafik eğitimi alan çocuklarımızla motosiklet kullanımı daha güvenli hale gelecek. Yarın bu çocuklarımızın arasından uluslararası yarışçılar da çıkarak, ilçemizi başarıyla temsil edeceklerdir. Buradan güvenli sürüş eğitimi almış yarının gençleri yetişecek” dedi.

Motodrag antrenörü Mehmet Yeşil de, şunları söyledi: “Motosiklet sporlarında Türkiye’de iki kulübü olan tek ilçeyiz. 8-13 yaş çocuklarımızın daha iyi yetiştirilmesini sağlayacak adımların temeli bugünden atılmış bulunmaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü'müzle de işbirliği yaptık. Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cevdet Ünlü de, okullara yazı göndererek bu sportif eğitime katılmak isteyen öğrencilerin katılımını sağladı. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu ilk eğitim kursumuz olmasına karşın 50 öğrenci aileleri ile birlikte gelerek eğitimlere başladı.

Kursların bitiminden sonra öğrencilere sertifika verilecek. Bu tür etkinlikleri ancak organize kulüpler düzenleyebiliyor. Bunlardan İzmir-Ödemiş, İzmir-Urla, Muğla-Bodrum, Muğla-Fethiye, Manisa-Akhisar, Antalya-Kemer, Balıkesir-Susurluk, Ankara, İstanbul, Tekirdağ-Hayrabolu gibi yerlerde 8-13 yaş grubundaki çocuklara motosiklet eğitimi verilmektedir. Biz de başkanımızın ifade ettiği gibi, yarının sporcu adaylarını şimdiden daha bilinçli şekilde yetiştiriyoruz. Burada esas verilen,l trafik eğitimi ve sürüş teknikleri.” Konuşmaların ardından Başkan Bekir Keskin ve öğrenciler kasklarını takarak eğitim pistinde sürüş testlerine başladılar. Daha sonra çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu .
Kaynak: İHA