Ödemiş Chp’den Çifte Üyelik Açıklaması

Yargıtay’ın araştırması ile yurt genelinde hem AK Parti, hem de CHP’ye kayıtlı binlerce çifte üye ortaya çıkarken, Ödemiş’te de 185 kişinin her iki partiye üye olduğunun anlaşılması şok etkisi yaptı.

Ödemiş Chp’den Çifte Üyelik Açıklaması
Yıllardır isimleri CHP ile anılan bazı kişilerin haberleri olmadan AK Parti’ye kaydedildikleri öne sürülürken, tartışmaya sebep olan durumla ilgili CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş’ten açıklama geldi. 185 kişinin hem CHP’ye hem de AK Parti’ye kayıtlı olduğunun Yargıtay’ca gönderilen belgede de yer aldığını belirten Eriş, yaptıkları araştırmalar neticesinde birçok CHP’linin haberleri dahi olmadan AK Parti’ye kaydedildiğini söyledi.

AK Parti’nin imzaya gerek duymadan yasalara aykırı üye kaydı yaptığını iddia eden Eriş, CHP’ye üye kaydının uzun bir prosedür gerektirdiğinin atını çizdi. “BİZDEN KAYNAKLANMIYOR” “Herkes dilediği partiye üye olur, bu demokrasinin bir gereğidir” diyen CHP İlçe Başkanı Eriş, “CHP’de telefonla kayıt, başkasının demesiyle kayıt yapılmaz. Ne biz ne bizden önceki ilçe yönetimleri bu şekilde kayıt yapmamıştır zaten yapamaz. 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu var. Orada üye kayıt şartları açık ve net belirtilmiş. Üye olmak isteyenin imzası olmadan kayıt yapılamaz. AK Parti imza olmadan bu kayıtlar nasıl yapmıştır, bilemiyoruz. Bugün yurt genelinde olduğu gibi Ödemiş’te de ortaya çıkan durum CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nden kaynaklanmamıştır. CHP’ye üye olmak için üç fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, ilçe yönetim kurulu üyelerinden ikisinin imzası ve kayıt edilen vatandaşın imzası gerekiyor” diye konuştu.

Daha önce başka partilerden gelip CHP’ye üye olmak isteyenlerden mutlaka önceki partilerinden istifa etmelerini ve bunu dilekçeyle o partiye sunmalarını istediklerini dile getiren Eriş, şöyle devam etti: “Bize diğer partilerden gelip üye olanlar mutlaka önceki partilerine istifa dilekçesi veriyor. Görünen o ki, diğer partiler bu dilekçeleri işleme almamıştır. Biz CHP olarak geçtiğimiz günlerde bize çeşitli nedenlerden gelen 24 istifa dilekçesini hemen işleme alıp kabul ettik. Burada sorunun en önemli kanadı AK Parti’nin önünden geçmemiş, gönül bağı dahi olmayan, hatta benim yaşıma eşdeğer CHP üyesi olan isimler bu partiye kaydettirilmesidir. Bu isimlere sorduğumuzda, haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Biz Yargıtay’dan gelen listeye göre iki partiye üye olan isimlere ulaşıp bilgi veriyoriyoruz, üyeliklerinin düştüklerini aktarıyoruz. İnsanlar şaşırıyorlar.” “AK PARTİ’YE ÜYE OLMAK İÇİN İMZAYA GEREK YOKMUŞ” Kayıtlarını gerekirse diğer partilere açabileceklerini de sözlerine ekleyen Eriş, “Şu anda bu 185 kişinin içinden birçok arkadaşımız dilekçelerle AK Parti’ye başvurarak habersizce nasıl kayıt yapıldığını soruyorlar. Bu dilekçelerde özetle, ‘İradem dışında, iznim dışında beni nasıl kaydettiniz?’ diye soruyorlar. Biz de, tıpkı bu arkadaşlarımız gibi bir açıklama bekliyoruz. Şimdiye dek konuyu AK Parti’ye soran kişilere, üye kaydı için imza atmanın gerek olmadığını söylemişler. Zaten sorun da buradan doğuyor. Biz bu nedenle bu imzasız, habersiz üye kayıtlarının bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz. Bu da kanuna göre suçtur. Siyaseten mağdur edilen insanlar zaten bu sorunu yasal zemine taşıyıp suç duyurusunda bulunacaklar” dedi.

“HEM YASAYA, HEM SİYASİ AHLAKA UYGUN DEĞİL” İstem dışı üyeliklerin bir siyasi partiye hiçbir şey kazandırmayacağını da kaydeden Eriş, şunları söyledi: “AK Parti’nin bu eylemi hem yasaya, hem de siyasi ahlaka uygun değil. Düşüncelere saygı göstermemek de bir hakarettir. Bu bir siyasi ahlaksızlıktır. 60 yıllık CHP üyelerinin, belde belediye meclis üyelerinin, delegelerinin iradeleri dışında isimlerini kullanıp kayıt yapmanın nasıl tanımlanabileceği bellidir. Daha da kötü kelimeler kullanmak istemiyorum. AK Parti’nin kapısından geçmeden, AK Parti’li olmadan nasıl üye olunacağını biri çıksın anlatsın. Bu demokrasi ile bağdaşır mı? Neden CHP’de böyle bir durum olmuyor, neden CHP buna ihtiyaç duymuyor? Bunu da düşünmek ve görmek lazım. CHP, kimsenin iradesi dışında üye yapılmasına ihtiyaç duymaz. Gönüllü olan gelir üye olur. İnsanların bunca yıllık üyelikleri düştü. Ortada bir siyasi mağduriyet var. Bu konuyu AK Parti Ödemiş İlçe yönetimi ile görüşerek, bu insanların siyasi mağduriyetinin giderilmesi için beraber çalışmayı önereceğim.”
Kaynak: İHA