Milletvekili Pakdil, Cemevinde İftar Açtı

Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Pazarcık cemevini ziyaret etti.

Milletvekili Pakdil, Cemevinde İftar Açtı
Pakdil, Belediye Başkanı Kamil Dalkara ve Pazarcık Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci ile sohbet etti, cemevinde iftara katıldı.

Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, ziyaret için geldiği Pazarcık ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Pazarcık Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, kurumlar hakkında bilgi aldı. İlçe Emniyet Müdürü Murat Gözübenli ve Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Çolak’ı makamında ziyaret eden Pakdil, kurumların çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. "KARDEŞLİK ADINA ÖRNEK BİR MODEL" Kahramanmaraş Milletvekili Pakdil, Pazarcık cemevini ziyaret ederek, burada Muharrem orucunu açtı. Pazarcık Alevi Kültür Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında Lokma Duası yapıldı, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Milletvekili Pakdil, yaptığı konuşmada, Hz. Hüseyinlerin unutulmadığını bildirdi. Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının müminlerin gönlünde taht kurduğunu vurgulayan Pakdil, Pazarcık’ın Türkiye’ye örnek bir ilçe olduğunu belirtti.

Pakdil, Alevi ve Sünnilerin yaşadığı bir ilçede kardeşlik adına örnek bir model olduğunu söyledi.

Pakdil, şöyle dedi: "Mümin, her zaman mazlumun yanındadır. Bugün burada muharrem iftarı yapıyoruz. Bizler Türkiye’de Sünni ve Alevi vatandaşlar hep bir arada yaşamanın mutluluğunu tadıyoruz. Benim gayem, burada yaşayan insanların hep bir arada kaynaşması, ilçe belediyesi ve cemevi olarak başarmış durumda, bu durumdan da gayet memnun oldum." Pazarcık Belediyesi çalışmaları hakkında Başkan Dalkara'dan bilgi alan Pakdil, milletvekili olarak Pazarcık için yapılacak ne olursa hazır olduğunu belirtti.

İlçe gezisini sivil toplum kuruluşları ile devam eden Pakdil, imkan ölçüsünde Pazarcık ilçesine ziyaretlerini devam ettireceğini söyledi.