İzmir Süper Amatör Lig

İzmir Süper Amatör Lig B grubunda, 9. haftada grubun son sırasına demir atan Torbalı Çaybaşıspor’a konuk olan Ödemiş Belediyespor, 3 puana 0-3’lük skorla uzandı.

İzmir Süper Amatör Lig
Ödemişli taraftarların da takip ettiği maçta, golleri Erçin (2) ve Enes’ten geldi. Maçın ilk yarısı pozisyon zenginliğinden yoksun geçti. Topa daha fazla sahip olan Ödemiş ilk yarıda pozisyon üretmekte zorluk çekerken, 19’da Enes’in ortasında Erçin voleyi çaktı, kaleci Özgür’den dönen top savunma oyuncusu Ahmet’e çarparak ağlarla buluştu. Ahmet’in topu elle çıkarma çabası yeterli olmadı. Ödemiş bu şans golüyle ilk devreyi 0-1 önde kapattı. ÇAYBAŞI 40 DAKİKA 10 KİŞİ OYNADI İkinci devre dengeli bir oyunla başlarken, 51’de Çaybaşıspor’dan Hasan’ın itiraz sonucu gördüğü ikinci sarı kartla takımını 10 kişi bırakması Ödemiş’i rahatlattı. 56’da Ömer’in pasında Osman’ın vuruşunu kaleci Özgür parmak uçlarıyla çıkarttı. 60’da Enes’in yerde kalması sonucu kazanılan serbest vuruşu kullanan Erçin klas bir vuruşla farkı ikiye yükseltti.

Maç boyunca Çaybaşılı oyuncular hakem Fırat Acaroğlu’nun kararlarını beğenmezken, 65’te yedek kulübesinden itirazlarda bulunan Çaybaşı Teknik Direktörü Fevzi Tumbar da tribüne gönderildi. TRİBÜNDE OLAY ÇIKTI Maçın 70. dakikasında bu kez tribünlerde gergin anlar yaşandı. Ödemişli taraftarların bulunduğu bölümde bir taraftarla polis arasında çıkan tartışma sonrası ufak çapta bir arbede yaşandı. Polis taraftara biber gazı ile müdahale edip gözaltına aldı.

78’de gelişen Ödemiş atağında Hakan sağ çaprazdan ceza alanına girip sert vurdu, top kaleci Özgür’den oyun alanına döndü. 82’de sol kanattan ceza alanına dalan Enes usta işi bir vuruşla yakın direğin dibinden topu ağlarla buluşturarak maçın skorunu 0-3 olarak belirledi.

Maç bitiminde Ödemişli futbolcular, kendilerini yalnız bırakmayan 40 civarındaki taraftara koşarak galibiyeti kutladı. Bu sezon ilk kez bir deplasmanda Ödemiş Belediyespor’u destekleyen taraftarlar da, oyuncuları soyunma odasına alkışlarla uğurladı. Bu sonucun ardından Güzelbahçe’nin de takılmasıyla Ödemiş, 2. sıraya yükseldi .
Kaynak: İHA