Engelliler İçin Umut Evleri Projesi Başlıyor

Zonguldak’ta koruma altındaki çocuklar için başlatılan çocukevleri projesinden olumlu sonuç alınması üzerine hafif zihinsel engelli çocuklar için Umut evleri projesine start verildi.

Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, çocukların sosyal hayatın içerisine katılması ve Kaliteli Yaşam standartlarına kavuşturulması amacıyla başlatılan çocuk evlerinin olumlu sonuç vermesi üzerine hafif zihinsel engelli öğrencileri için Umut Evleri projesine start verildiği söyledi.

Yılmaz, Umut Evleri projesinin Çocuk Evleri projesi gibi sahipsiz çocukların hayat standartlarını yükseltmeye yönelik bir proje olduğunu ifade etti.

Umut Evleri projesinde 5-6 hafif zihinsel engellinin bir arada kalacağını belirten Yılmaz, evlerde çocukların başında 3’er bakıcı bulunacağını da ifade etti.

Yılmaz, “Çocuk evleri projesinde olumlu geri dönüşler olması, Umut evleri projemize başlattık. Hafif zihinsel engellilerin barındırılacağı umut evleri, engelli çocuklarımızı sosyal hayatın içerisinde Kaliteli Yaşam standartlara kavuşturulacağı bir projedir. Bu proje ile ilgili çalışmalarımıza start verdik. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Yılmaz, projenin yakın zamanda hayata geçirileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA