Bursa'da ''mor İz'' Sergisi

Kadına yönelik şiddet haberlerinin yer aldığı gazete küpürlerinden oluşan ''Mor İz'' sergisi Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde açıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü nedeniyle açılan sergide konuşan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Kadının Statüsü Derneği'nin AB projesinde kapsamındaki kadına şiddet haberlerinin küpürlerini sergiledik. Biz farkındalık yaratmak istiyoruz. Geçmişe yönelik haberler unutuluyor,bu haberleri tekrar gündeme getirip unutulmasını engellemek istiyoruz. Erkek kadın eşitliğine inanan erkeklerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz hep birlikte şiddete hayır demeliyiz. Ülkemizde kadın cinayetleri var her gün 3 kadın öldürülüyor. Bu cinayetleri engellememiz gerekiyor.''

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ise Avrupa'da her dört kadından birinin şiddet gördüğünü vurgulayarak, ''Gelişmişlikle kadına şiddetin orantılı olduğunu söylemek zor, bizim medeniyetimizde kadın ya anadır ya kardeştir ya da eştir. Biz böyle bir medeniyet anlayışına sahip bir toplumuz''diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Kadının Statüsü Derneği ortaklığıyla düzenlenen sergi üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Muhabir: Semih Kır / Metin Aktaş

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA