Antalya Oyuncak Müzesi’ne Tam Not

Kısa adı TOYCO olan Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri Buluşması’nda bir sunum gerçekleştiren Antalya Oyuncak Müzesi, Avrupalı müzecilerden tam not aldı.

Antalya Oyuncak Müzesi’ne Tam Not
Önderliğini İstanbul Oyuncak Müzesi’nin yaptığı TOYCO Projesi kapsamında Türkiye’ye gelen Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Oyun ve Oyuncak Müzesi yetkilileri, İstanbul’da gerçekleştirilen toplantı öncesinde Gaziantep ve Antalya’ya uğradı. Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nce misafir edilen 14 ülkeden 35 müzeci, Antalya Oyuncak Müzesi’ni gezdi. Geziye Avrupa Müzeler Akademisi (EMA) yetkilileri de katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, konuk müze yetkilileri onuruna bir yemek verdi.

KONUKLARA KEZBAN YENGE BEBEĞİ Yemekte bir konuşma yapan Başkan Akaydın, kenti tanıttı ve 23 Nisan 2011 tarihinde hizmete açılan Antalya Oyuncak Müzesi hakkında bilgi verdi. Antalya’yı bir müzeler kenti yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Akaydın, Avrupalı konuklara yöresel oyuncaklardan hediye etti. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ve Filipinler’den gelen müze yetkilileri, “Kezban Yenge” ve “Yörük Efe” adı verilen bebekleri ilgiyle inceledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden konuklar, Antalya’yı ve Oyuncak Müzesi’ni çok beğendiklerini ifade etti.

ANTALYA SUNUMU BEĞENİLDİ Konuklar daha sonra İstanbul’a geçerek, Avrupa’daki Oyuncak ve Çocuk Müzeleri’ni buluşturan, bilgi ve deneyim paylaşımı açısından önemli bir organizasyon olan TOYCO etkinliğine katıldı.

İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca gerçekleştirilen toplantılarda çeşitli sunumlar yapıldı. Müzecilerin, akademisyenlerin, toplumbilimcilerin ve eğitimcilerin yanı sıra Avrupa Müzeler Forumu üyelerinin de izlediği toplantılarda Antalya Oyuncak Müzesi’nin sunumu çok beğenildi. Oyuncak müzesi uzmanları, henüz 1 buçuk yıllık geçmişine rağmen Antalya Oyuncak Müzesi’nin başarılı bir grafik izlediğini ve profesyonelce hazırlandığını ifade etti.

Kaynak: İHA