Prof.dr. Ersanlı'nın Kitabı Yayımlandı

Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Bölüm Başkanı Prof.Dr.Kurtman Ersanlı'nın insanın olumlu, mutlu, uyumlu bir yaşam sürdürebilmesi için her şeyden önce kendini, başkalarını doğru anlaması, onlarla iyi iletişim ve etkileşim içinde olmasının anlatıldığı ''Düşündüklerin, paylaştıklarım'' adlı kitabı yayımlandı.

Prof.Dr.Ersanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladığı kitabın kendi alanında önemli içerikleri olan, insan yaşamına pozitif katkı sağlayacak bir kitap olduğunu söyledi.

Kitabında 40 yılı aşan meslek yaşantısında elde ettiği birikim, tecrübe ve bilimsel çalışmalarla ilmi, kültürel, sosyal alandaki uygulamaların anlatıldığını belirten Ersanlı, şunları kaydetti:

''İnsan ancak ve ancak insanla varlık bulur. İnsan, insanın yanında gelişir anlayışını kendime ilke edinmiş ve bu ilke doğrultusunda çalışmalarımı sürdürüyorum. İnsanın önem, emeğin değer kazanmasını insan ilişkilerinin sevgi, saygı ve hoşgörü ile şekillenmesini korku ve kaygının değil huzur ve mutluluğun doyasıya yaşandığı bir dünya oluşturmayı isteyenlerle bu kitap aracılığı ile ulaşmak istedim. Kitabın içinde insan olmak, hoşgörü ve toplumsal yapı, gönül kazanmak, sevmek, sevilmek, şiddet, sadık olmak, gelecek kaygısı, korku kültürü, birlikte yaşam, dostluk, öfke ile başa çıkma, sanat, toplum, mutlu olmak gibi konuları ele aldım. İnsanlar için iyi bir kaynak olacağına inanıyorum.''

Prof. Dr. Ersanlı, ''''Düşündüklerin, paylaştıklarım'' adlı kitabının 194 sayfa ve ilk baskısının 5 bin adet olduğunu da kaydetti.

Ersanlı'nın, ''Benliğin gelişimi ve görevleri'', ''Gelişim ve öğrenme'' ''Ben olmak istiyorum'', ''Evlilik ilişkilerini geliştirme'' ''Psikolojik, Sosyal ve Bedensel açıdan yaşlılık'', ''Davranışlarımız'' adlı kitapları ile aile, eğitim, çevre ve insan ilişkileri üzerine de çok sayıda yayınlanmış makalesi bulunuyor.

Yayıncı: Mehmet Kumcağız
Kaynak: AA