Meram’da Aşure İkramı

Konya’nın merkez Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen aşure ikram programı gerçekleştirildi.

Meram’da Aşure İkramı
Şelale Park’ta gerçekleştirilen aşure ikramına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’da katılarak vatandaşlara, aşure dağıttı.

Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının 10. gününün her yıl Aşure Günü olarak kutlandığını belirten Başkan Kalaycı, “Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi bu günün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Bugüne "Aşure" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir. Bu günde hayır hasenat ve sadaka gibi güzel adetlerin de yaşatılması isabetli ve yerinde olacaktır. Herkes imkanı nispetinde ailesine, akraba ve komşularına ikramda bulunur; bugünlerin faziletini bildiren hadiseleri hatırlayarak ihsanda bulunursa şüphesiz sevabını kat kat alacaktır. Bilhassa, Peygamberimiz (S.A.V.) Mü'minin aile efradına Aşure Günü'nde her zamankinden daha çok ikramda bulunmasını tavsiye etmiştir” dedi.

Vatandaşlar ise, toplumumuz açısından güzel bir geleneği sürdürdüğü için Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya teşekkür etti .
Kaynak: İHA