Kastamonu Belediyesi’nden Eğitim ve Öğretim Sergisi

Kastamonu’da araştırmacı ve öğretmenlerinden Mustafa Gezici ile Tuncay Sakallıoğlu’nun yıllarca süren araştırmalar sonucunda toplayıp biriktirdiği orijinal belgelerden oluşan “Osmanlı’dan Günümüze Eğitim ve Öğretim” konulu sergi Kastamonu Belediyesi Hizmet Binası’nda ziyarete açılacak.

Kastamonu Belediyesi’nden Eğitim ve Öğretim Sergisi
Kastamonu Belediyesi’nin kültür hizmetleri kapsamında Öğretmenler Günü dolayısıyla açılacak olan sergide araştırmacı-öğretmenler Mustafa Gezici ile Tuncay Sakallıoğlu’nun koleksiyonunda yer alan yaklaşık 200 parça belge, öğretmenler, öğrenciler, araştırmacı ve tarihçiler ile tüm sanatseverlerin istifadesine sunulacak.

Osmanlı Devleti’nden Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar, eğitim ve öğretim kurumlarına ait çeşitli diplomalar ile günümüzde karşılığı diploma olan icazetname ve şehadetnamelerin, başarılı öğrencilere verilen aferin, tahsin, imtiyaz ve zikri cemil belgelerinin eski fotoğraflarla birlikte yer alacağı sergi Kastamonu Belediye Hizmet Binasında 26 Kasım 2012 Pazartesi günü saat 17.00’de açılacak. Sergi, bir hafta boyunca ziyarete açık olacak .
Kaynak: İHA