“Kadına Şiddet, Ciddi Sağlık Sorunudur”

AK Parti Adıyaman Kadın Kolları İl Başkanı Ayla Pektaş, yayınladığı mesajda, kadına yönelik şiddetin ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

“Kadına Şiddet, Ciddi Sağlık Sorunudur”
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayla Pektaş, yayınladığı mesajda, “Ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet tüm dünyada 21. yüzyıla taşınan en önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanan kadına yönelik şiddet olgusu; kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermesi nedeniyle ciddi bir halk sağlığı sorunu olmasının yanı sıra, kadının toplumsal yaşama aktif ve üretken katılımının önüne geçerek sosyal ve ekonomik kalkınma önünde bir engel oluşturmakta, kadın erkek eşitsizliğinin devamına neden olmaktadır" dedi.

Kadına şiddetin çok boyutlu bir sorun olduğunu anlatan Pektaş, şöyle konuştu: "kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkündür. Bu çerçevede yürütülecek çalışmalarda, disiplinler arası bir yaklaşımla, ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması önem arz etmektedir."

Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadının insan haklarının güçlendirilmesi konusunda yasal düzenlemelerin tamamlandığını anlatan Pektaş, şunları söyledi: "Bu düzenlemeler ile kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli adımlar atılmıştır.Ancak, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, mağdura ve nihayetinde şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetleri sunulması ve konu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması da önem taşımaktadır. İnsani değerlerimiz güçlendiğinde, merhameti, şefkati, dayanışmayı, kardeşliği, insan olmanın asgari noktasında bir araya getirebildiğimizde şiddete karşı mücadelede önemli adımlar atılacağı kanaatindeyim, şiddetsiz bir dünya dileğiyle.”
Kaynak: İHA