Hatay'da ''türkülerimiz Barış İçin'' Konseri

Antakya'da Barış Derneği tarafından düzenlenen ''Uluslararası Barış Konferansı''nın ikinci ayağı olan ''Türkülerimiz barış için'' konseri düzenlendi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen konserin açılış konuşmasında, ABD ve Avrupa Biriliği'nin 3-4 yıldan bu yana büyük bir ekonomik krizle başbaşa olduğunu söyledi.

Bu devletlerin krizden çıkış yolu olarak kendilerine iki yol belirlediğini ifade eden Ediboğlu, birinci yolun çok miktarda silah satmak ikinci yolun ise yeni sömürü alanları yaratmak olduğunu belirtti.

Bu devletlerin 2 yıl içinde sattıkları silahların 100 milyar doları geçtiğini ifade eden Ediboğlu, ''Yetmedi savaşlar çıkartıyorlar. 100 milyarlarca daha silah satmanın peşindeler. Yeni sömürü alanları yaratıyorlar. Bunun içinde belirledikleri bölge Ortadoğu. Çünkü Ortadoğu bir petrol denizinin, bir doğalgaz denizinin üzerinde bulunuyor'' dedi.

Sanatçı İlkay Akkaya'nın sahne aldığı konseri, Barış Derneği Koordinatörü Aydemir Güler, Barış Derneği Temsilcisi Zuhal Okuyan, Suriye, Filistin, Kıbrıs, Hindistan, Belçika ve Yunanistan Dünya Barış Konseyi temsilcileri de izledi.

Muhabir: Emin Sansar

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
Kaynak: AA