Destici: Bu yasa Türkiye'yi bölecek

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyükşehir Yasası'na ilişkin, ''Bu yasa Türkiye'yi bölecek, eyalet sistemine ayıracak belli bir bölgede, Güneydoğu Anadolu'da özerkliğin adımını atacak bir yasadır'' dedi.

Destici, bir otelde düzenlen BBP İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iç ve dış politikada kötü bir dönemden geçtiğini dile getirerek, ülkedeki birçok temel sorunların çözülmediğini öne sürdü.

Türkiye'nin meselelerinin demokrasi içinde siyaset yoluyla çözülebileceğini belirten Destici, ''Türkiye'de siyasetin önünü açmak lazım. Ama bugün siyasetin önü tıkanmıştır. İktidar ve diğer muhalefet partileri bunun önünü açacak yeni bir sivil demokratik anayasayı yapmamakta direnmektedirler. Hepsinin yeni anayasa sözü vardır. Ama maalesef hepsi top çevirmektedir'' diye konuştu.

BBP'nin Büyükşehir Yasası'yla 13 ilin büyükşehir yapılmasına karşı olmadığını belirten Destici, şöyle konuştu:

''Biz, 13 ilin büyükşehir yapılmasına karşı değiliz, sisteme karşıyız. Bu yasa, sadece iktidar partisinin grubunun kararıyla Meclis'ten geçti. Bu yasa 'toptancı' bir anlayışla yapılmış, hazırlıklı bir çalışmayla yapılmamıştır. Bunun göstergeleri de çok açıktır. iktidar partisinin yetkilileri de bu yasanın zararlarını anlattığımızda hiçbir söz söyleyemiyorlar. Ama niye çıkıyor bu yasa. Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Oradaki belde belediyeleri kapatmanın kime ne faydası var ya da tüm yetkiyi büyükşehirde toplamanın kime ne faydası var. Elbette ki illerimiz bu yasayla hizmet alsınlar. Ama bütün bu 29 ilin Kocaeli ve İstanbul statüsüne çıkarmanın Türkiye açısından faydalı olmayacağını düşünüyoruz.''

-''Büyükşehir Yasası Türkiye'yi bölecek''-

Destici, Büyükşehir Yasası ile ilgili çekincelerini daha önce sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Bu yasa Türkiye'yi bölecek, eyalet sistemine ayıracak belli bir bölgede, Güneydoğu Anadolu'da özerkliğin adımını atacak bir yasadır. Buradan sayın Cumhurbaşkanı'mıza yasayı Meclis'e geri göndermesi ve onaylamaması konusunda milletimizin birliği adına, ülkemizin geleceği adına çağrıda bulunuyorum. Bu konuda Cumhurbaşkanımızı ziyaret etmeyi de planlıyoruz.''

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Destici, ''Filistin'de insanlık dramı yaşanıyor. Maalesef bütün dünya bunu seyrediyor. İslam alemi basiretli ve iradeli bir tavır ortaya koyamıyor. Bütün bunlardan cesaret alan İsrail de katliamlarına devam ediyor. Hepimiz bu akıtılan Müslüman kanlarından sorumluyuz'' dedi.

Destici, konuşmanın ardından partiye katılan 25 kişiye rozet taktı.

Kaynak: AA