‘Derin devlet operasyona devam edecektir’

NATO merkezinden yönetilen Özel Harp Dairesi için ‘Türkiye’nin gizli ordusu’ denilen Darbe Komisyonu raporundan: “Derin devlet devasa bir yapıdır, operasyonel eylemler yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. Karanlık cinayetlerin bilgileri kozmik odalarda araştırılmalı”

‘Derin devlet operasyona devam edecektir’
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu hazırladığı tarihi raporunda, 'derin devleti ' anlattı. Darbeleri hazırlayan karanlık cinayetlerin açığa çıkması için “kozmik odaları” adres gösteren raporda, derin devlet yapılanması içindeki Özel Harp Dairesi ve JİTEM 'e ilişkin çarpıcı tespit ve iddialar yer aldı. Raporun, 'Genel Değerlendirme ' bölümündeki çarpcı tespitler özetle şöyle:

ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI:
Türkiye 'de derin devlet hâkim ve oligarşik zümre olan askeri yelpaze etrafında vücut bulmuştur. Karar alıcılar merkez olarak askeri yapi ve etrafında ve liderliğinde oluşmuşsa da, yapının içinde istihbarat, medya, mafya, sermaye ve bürokrasiden unsurlar mevcuttur. Uygulayıcılar ise görünür, yerüstü birimi Özel Kuvvetler Komutanlığı; yeraltı birimleri ise vatansever sivillerden müteşekkildir.

DEVASA BİR YAPI: Türkiye 'de derin devlet devasa bir yapıdır, operasyonel eylemler yapmıştır, yapmaktadır ve tasfiyeye tevessül edilmedigi için belli ki yapmaya devam edecektir.

GİZLİ ORDU, GİZLİ TARİH: Seferberlik Tetkik Kurulu adıyla 27 Eylül 1952 yılında Silahlı Kuvvetler bünyesinde ve Milli Güvenlik Kurulu işlevini gören MillÓ Savunma Yüksek Kurulu 'nun kararıyla kurulan, Özel Harp Dairesi 'nin tarihi aynı zamanda Türkiye 'nin gizli tarihidir. Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye 'nin gizli ordusunun yani Özel Harp Dairesi 'nin adı gizlendi. Daire kâğıt üzerinde Seferberlik Tetik Kurulu olarak gözüktü. Özel Harp Dairesi 'nin merkezini konuşlandırmak üzere Ankara Kızılay 'da bir ev kiralandı. Adakale Sokak 36 numaradaki tek katlı bu ev bahçe içindeydi. Doğrudan NATO merkezinden yönetilen bu daire, Türkiye 'de doğrudan Genelkurmay İkinci Başkanlığı 'na bağlandı. (1970 'li yıllardaki) katliam, cinayet ve suikastlari gerçekleştirenler, dairenin sivil unsurunu oluşturan 'vatanseverler 'di.

CIA 'İN KİTABI: CIA ajanı David Galula 'nın yazdığı “Ayaklanmaları Bastırma Harekâtı Teori ve Tatbikatı” adlı kitap Türkçeye çevrilip Genelkurmay Başkanlığı tarafından basılıp askerlere dağıtıldı. Yönerge ve Galula 'nın kitabında Özel harp Dairesi 'nin yapacağı eylemler ve operasyonlar tek tek yer alıyor. Bunun yanı sıra özel harpçilerin de görevleri net olarak belirtiliyor. Bu görevler ve öneriler dikkatlice okunduğunda 1970 'li yılların başından itibaren solculara ve halka yönelik katliamların, aydınlara yönelik suikastların ve hatta darbelerin kimler tarafından ve neden yapıldığı çok net görülebiliyor. Darbe, gizli orduların dünyanın birçok yerinde uyguladığı özel bir harp metodudur.

MİT-ÖZEL HARP İLİŞKİSİ:
12 Mart darbesi ardından düzenlenen operasyonlarda özel eğitimli subaylar ile MİT mensupları ortaklaşa yer aldı. Nedense bu ortak eylem ve operasyonlarda hep deşifre olanlar MİT mensupları oldu. Bu operasyonlara katılan özel harpçilerin kim oldukları hala bilinmiyor.

ÖZ VE İPEKÇİ İLE ÇÖZÜLÜR: Savci Dogan Öz ve Abdi İpekçi cinayetleri aslında Türkiye 'de 12 Eylül askeri darbesini çözmek isteyenler açısından bütün malzemeleri içermektedir. Bu cinayetin dosyaları, gelişmeleri izlense, araştırılsa zaten her şey ortaya çıkacaktır.

Kozmik odalara bakılsın


HALA SİVİL DENETİME AÇILMADI:
Özel Harp Dairesi bugüne kadar sivil güçlerin denetimine açılmamıştır. Bülent Arınç 'a suikast iddiasıyla bir hâkim kozmik odaya girdi, ona not tutmasının dışında hiçbir imkân tanınmadı. Yani “Fotokopi çekemezsin, o belgeleri dışarıya götüremezsin.” dendi. Türkiye 'de askerÓ darbelerin hazırlanmasında rol oynayan karanlık cinayetlerin belgeleri, bilgileri bu kozmik odalarda araştırılmalı, bu kurumlar her açıdan sorgulanmalıdır.

SİVİL SAYISI YÜZBİNLER:
Özel Harp Dairesi 1992 'de Özel Kuvvetler Komutanlığı adını alarak tümen seviyesine yükseltildiğinde, sivillerin bağlı olduğu birim ayrı bir daireye dönüştürülmüştür. Batı 'da bu gizli orduların sivil unsurları tamamen dağıtılıp, kendileri için oluşturulan silah depoları açığa çıkartılırken, Türkiye 'de sivil unsurların sayısında artışa gidilmiştir. Seferberlik Tetkik Kurulu 'nun komuta seviyesi bugün tümgeneral düzeyindedir. Çoğunlukla kilit bölgelerde ve noktalarda bulunan sivil unsurların sayıları hakkında kesin bir rakam bilinmemektedir. Bu konuda bugüne dek bir rakam bile telaffuz edilmiş değildir. Ancak sayıları yüz binlerle ifade edilmektedir.

HALA FAALİYETTE
: Özel Harp Dairesi 'nin kuruluşunun üzerinden tam 60 yıl geçti. Bu süre içinde değişen tek şey adı oldu. En önemli ve en tehlikeli gerçek de 1970 'li yılları kana bulayan sivil unsurların hala faaliyette olması.

MUMCU SUİKASTI DÖNÜM NOKTASI:
Uğur Mumcu 'nun öldürülmesi Özel Harp Dairesi için yeni bir dönem oldu. Özellikle sivil unsurlar yeniden yapılandırıldı ve bu yapılanma hali hazırda devam etmektedir.