Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerine hizmet verecek bölgesel Zafer Havaalanı'nı hizmete açacak.

Törene , Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak . ( 12 . 00 - 14 . 00 ) Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul ' da . Kılıçdaroğlu , ‘Değişen Zamanlarda Sosyal Demokrasi : Balkanlar ' da Dayanışma ve Refah’ konulu konferansa ve kapanış oturumuna iştirak edecek . ( 10 . 00 ) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , İstanbul ' da Mimar ve Mühendisler Odası ' nca düzenlenen kahvaltıya katılacak , ardından restorasyonu süren yerlerde incelemeler yapacak . ( 10 . 00 ) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , Gaziantep’te . Çeşitli açılışlar yapacak olan Bakan Şahin , şehit uzman çavuş Serkan Perişan ' ın ailesine taziye ziyaretinde de bulunacak . ( 10 . 00 - 16 . 00 ) CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin , Gürsel Tekin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil , İzmir ' in Buca ilçesinde düzenlenecek partiye katılım törenine katılacak . ( 13 . 00 ) Eğitim gönüllüsü Şerafettin Kocaman , İstanbul Büyük Çamlıca Camii ' nde öğle namazından sonra düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek . " Devleti yönetenler güvenliğine para ve zaman harcamayı sevmiyor " ( Özel )
Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit ' in koruma amiri Recai Birgün , devleti yönetenlerin , güvenliğine para ve zaman harcamayı çok sevmediğini söyledi .

Birgün , koruma görevini yerine getirirken her zaman sıkıntı yaşandığını ifade etti .

Korunan kişinin , güvenliği çok fazla ciddiye almadığına dikkat çeken Birgün , ' Bana kim ne yapacak , burada birşey olmaz , benim halkla birlikte olmam , halkın içine girmem lazım’ gibi bir takım popülist yaklaşımlarla korumacının yaptığı görevi hep zaafa uğratırlar . ’’ dedi .

GAL ' ı ortaya çıkaran savcı Cihan ' a konuştu ( Özel )
İspanya’da ETA örgütüne karşı mücadele amacıyla devlet içinde yasadışı olarak kurulan ve GAL ismiyle anılan örgütü ortaya çıkaran savcı Ignacio Gordillo , Cihan Haber Ajansı’na konuştu .

Gordillo , GAL türü oluşumların ortaya çıkmaması için hukukun üstünlüğünün herkese karşı çok hassas bir biçimde korunması gerektiğini vurguladı .
Spor Toto Süper Lig ' in 13 . haftasına Gaziantepspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor , Sivasspor - Kayserispor ve Fenerbahçe - Gençlerbirliği karşılaşmalarıyla devam edilecek . ( 16 . 00/19 . 00 ) PTT 1 . Lig ' in 13 . haftasında Şanlıurfaspor - Boluspor , 1461 Trabzonspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor , Manisaspor - Çaykur Rizespor ve Adanaspor - Torku Konyaspor karşılaşmaları yapılacak . ( 13 . 00/14 . 00/19 . 00 )