Chp Genel Başkan Yardımcıları ve Sekreteri Rozet Takma Törenine Katıldı

CHP Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İzmir'in Buca ilçesinde partilerine katılanlara törenle rozet taktı.

Şirinyer Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen partiye katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'nin Son zamanlarda gerek içeride gerekse dışarda çok sıkışık bir dönem yaşadığını söyledi.

Tekin, ''Türkiye sıkıştı. Bu sıkışıklığın üzerinden gelebilecek bir tek irade var, o da CHP'dir. Güç verirseniz, Türkiye'de uzun süredir 50-60 yıllık iktidarların yapamadığını yapacağımıza söz veriyorum.'' dedi.

Tekin, Son yapılan kamuoyu anketlerine göre AK Parti ile CHP arasındaki puan farkının dokuza indiğini ifade etti, örgütten çok çalışmalarını istedi. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, "Sahte işlerle değil gönülden yapılan üyelerle, gelenlerle Türkiye'ye iktidara yürüyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye'nin demokratik bir depreme ihtiyacı olduğunu, bunu CHP'nin yapacağını vurguladı. Keskin, şunları kaydetti: "Türkiye'nin coğrafi ve ulusal bütünlüğünü koruması, cumhuriyeti ayakta tutması için bir demokratik depreme, bir köklü dönüşüme, başkaldırıya ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu demokratik depremi köklü dönüşümü gerçekleştirecek olan siyasi organizasyonun adı, CHP'dir. Yeni bir toplumsal sınıfın önderliğinde sosyal demokrat ideolojinin hayata geçirilmesiyle Türkiye, bu flu ortamdan çıkacaktır." Adnan Keskin, Türkiye'de Son 50 yılda, ulusal çıkarlar çerçevesinde toplumu şekillendiren bir iktidarın gelmediğini savunarak, şu görüşleri dile getirdi: ''Türkiye'ye ihtiyaç duyduğu demokratik süreci getirecek olan CHP'dir. Türkiye'deki köklü değişimlerin arkasında CHP'nin imzası vardır. Toplumun yaşamış olduğu ne kadar köklü değişim varsa hepsinde CHP'nin imzası vardır. CHP, önümüzdeki dönemde de bu dönüşümü devam ettirecektir. Bugün CHP'yi tercih edenler, geçmişte görev yaptıkları partilerde Cumhuriyeti kuran iradeye bizim gibi hiç bir zaman karşı çıkmamışlardır.'' Konuşmaların ardından yeni üyelere rozetleri takıldı .