Büyükçekmece Öğretmenler Günü’nü Coşkuyla Kutladı

Büyükçekmece Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü düzenlenen bir geceyle kutladı.

Büyükçekmece Öğretmenler Günü’nü Coşkuyla Kutladı
Abbas Güçlü’nün sözünü hatırlatan Başkan Hasan Akgün “Öğretmenler mutsuzsa 20 milyon çocuk ve aynı zamanda velilerde mutsuzdur sözüne aynen katılıyorum” dedi .

Büyükçekmece Belediyesi , Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan öğretmenler için Kaya Ramada Otel’de ikinci defa program düzenledi .

Programa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr . Hasan Akgün’ün yanı sıra , Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve çok sayıda öğretmen katıldı .

1981 yılından bu yana aralıksız öğretmenler gününü kutladığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr . Hasan Akgün , “ Öğretmenler Günü için , çok şey konuşulabilir . Ama öğretmenler bize konuştuklarımızı aktardıkları için fazla konuşulacak bir şey kalmıyor” dedi .

Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler için söylediği sözü de hatırlatan Başkan Akgün , “Bütün öğretmenlerimiz bizim için en önemlisidir . Ülkemizi gerçek hedefe , gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır . Biri vatanımızı kurtaran asker ordusuna bir diğeri de ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur . Bu sözden başka bir şey söylemeye gerek yok” şeklinde konuştu .

Abbas Güçlü’nün de sözüne de değinen Başkan Akgün , “Abbas Güçlü’nün dediği gibi ‘20 milyondan fazla öğrencinin başında öğretmenler var . Eğer öğretmenler mutsuzsa , 20 milyon çocuk ve aynı zamanda velilerde mutsuzdur’ diyor o yazısında . Bende öğretmenler mutsuzsa , 20 milyon çocuk ve aynı zamanda velilerde mutsuzdur sözüne aynen katılıyorum” dedi .

Programın sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı , İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı’ya plaket verdi . Gecede sahne alan halk oyunları ekibi ve şarkıcılar oyunları , şarkılarıyla konuklara unutulmaz bir gece yaşattı .
Kaynak: İHA