Bakanlar Türkü Söyledi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Güneş Sosyal Tesisleri’nin açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, birlikte türkü söyledi.

Gün boyunca Gaziantep’te çeşitli açılış ve temel atmalarda törenlerinde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, son olarak Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinin açılışını yaptı. Halk oyunları ekiplerinin folklor gösterileriyle süslediği görkemli açılışta Bakan Fatma Şahin ve Mehmet Şimşek, kursiyer öğrencilerle birlikte şarkı ve türkü söyledi.

Bina içerisindeki çeşitli kurs ve eğitim sınıflarını gezen Bakanlara burada daha sonra Belediye tarafından yaptırılan aşureden ikram edildi.

Vali Erdal Ata, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcilerinin katıldığı açılış töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çalışmalarından övgüyle bahsederek şöyle konuştu: “Geçekten Gaziantep şanslı. Gerek Büyükşehir olsun, gerek Şehitkamil gerek Şahinbey belediyelerimiz hakikaten vatandaşlarımıza hizmetkarlık konusuna muazzam bir çaba içerisindeler. Zaten başbakanımızın da bize talimatı bu. Biz devleti milletin hizmetkarı yaptık. Bir tek derdimiz var. Sizlerin hayır duasını almak. İnşallah bu sosyal tesislerde gençlerimiz çocuklarımız bacılarımız eğitim görecek. Kendilerine, ailelerine ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunacaklar. İnşallah Türkiye bu tür tesisler sayesinde dünya ile daha hızlı bir şekilde rekabet edecek. Gaziantep gelişiyor Gaziantep büyüyor. Bunda yerel yönetimlerin katkısı çok büyük. Bizde bakanlar olarak Fatma Şahin ile birlikte Gaziantep ile ilgili her konuda milletvekilleriyle birlikte elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz vermeye devam edeceğiz. Çünkü Gaziantepli kardeşlerim Güneş Mahallesi'ndeki, değerli hemşehrilerim en iyisine layıklar. En güzeline layıklar.” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, hem merkezde hem de yerelde birlikte kalkınmanın yaşandığına dikkat çekerek, “Bir taraftan sayın Başbakanımızın başkanlığında güçlü bir parlamento, diğer tarafta vizyonu ve ufkuyla yerel kalkınmayı sahip çıkan belediye başkanlarımız ile birlikte güzel işlere imza atıyoruz. Amacımız sizlere layık olmak ve sizlerin hizmetkarı olmak. Bu çocukların ve gençlerin geleceği için buradayız. Değerli Başkanımız Tahmazoğlu’na bu yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şuana kadar 62 binin üzerinde vatandaşa kurs verdiklerini belirterek, “Bu sosyal tesisimiz bizim yaptığımız 38. Belediyemizin toplam 50. sosyal tesisidir. Bu tesislerde vatandaşlarımıza değişik dallarda hizmet vermekteyiz. Şuanda sosyal tesislerimizde 30 çeşit kurs veriyoruz. Bilgisayardan ebruya, Arapça’dan Kur’an Kursu’na satrançtan kuaförlüğe, bağlamadan kemana, okuma yazmadan, step ve aerobik olmak üzere daha bir çok kurs veriyoruz. Bu güne kadar kurs verdiğimiz vatandaş sayımız 2009 yılında 7 bin kişiyken, 2010 yılında 10 bin kişi, 2011 kişi 14 bin, 2012 yılı birinci döneminde 31 bin kişi olmak üzere toplam 62 bin 862 kişi bu kurslardan faydalanmıştır. Bu tesisimizin bin 844 metrekare olup, zemin artı 3 kattır. Tesisimizden şuan bin 423 kişi faydalanmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA