Bakan Dinçer: Kütahya hedefe ulaştı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığımız derslik başına 30 öğrenci hedefi ve tekli eğitim sistemine geçişi için Kütahya, hedefe ulaşmış görünmektedir'' dedi.

Bakan Dinçer: Kütahya hedefe ulaştı
Zafer Havalimanı açılış törenine katılan Dinçer, Kütahya'nın eğitim açısından Türkiye'nin genel ortalamalarının üstünde bir alt yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Kütahya'da 2002 yılında yaklaşık 3 bin 800 derslik varken bu sayının 5 bin dersliğe ulaştığını ifade eden Dinçer, şöyle konuştu:

''2003-2012 yılları arasında bu bölgede yaklaşık 10 bin bilgisayarla okullarımız teknolojik altyapı desteğini sağladık. Ayrıca 2012 yılından Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar okullarımıza 734 akıllı tahta döşedik, 40 çok fonksiyonlu yazıcı, 34 doküman kamerayla projeyi bütün genel liselerimizde uygulamaya koymaya başladık. Önümüzdeki yıllardan itibaren de meslek liselerimiz ve tüm ortaöğretim kurumlarımızda Fatih Projesi hayata geçecek. İlkokullarımızda bu yıl itibariyle derslik başına 25 öğrenci, ortaokullarımızda 26 öğrenci, meslek liselerimizde de 28 öğrenci bulunuyor. Aslında Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığımız derslik başına 30 öğrenci hedefi ve tekli eğitim sistemine geçişi için Kütahya hedefe ulaşmış görünmektedir.''

Dinçer, Kütahya'daki öğrenci başına düşen öğrenci sayısına da değinerek, ''İlkokullarımızda öğretmen başına 21, ortaokullarımızda 19, meslek liselerimizde de 18 öğrenci düşmektedir. Kız çocuklarımızın ilkokullarımızda, ilköğretim sistemlerinden okullaşma oranın yüzde 99,13 olduğunu ve Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğunu ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.
Kaynak: AA