Araban’da Soba Zehirlenmesine Karşı Uyarıcı Broşür Dağıtıldı

Gaziantep’te faaliyet gösteren Arabanlılar ve Yavuzelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Garip Doğan ile yönetim kurulu üyeleri, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde vatandaşlara soba zehirlenmelerine karşı uyarıcı broşürler dağıttı.

Araban’da Soba Zehirlenmesine Karşı Uyarıcı Broşür Dağıtıldı
Arabanlılar ve Yavuzelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Garip Doğan yaptığı açıklamada, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ısınmak için evlere kurulan sobalarda yakılan kömürlerden sızan karbonmonoksit gazından geçen yıl Gaziantep il merkezi ile ilçelerde onlarca vatandaşların zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirterek, “ Bu yıl da vatandaşlarımızın geçen yıl olduğu bibi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetmemesi için kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde vatandaşların daha duyarlı olması için broşür dağlıyoruz. Gaziantep ve ilçelerinde sobalar kurulmaya başladı.

Vatandaşlarımızı evlerinde yaktıkları kömür sobalarının yakma talimatının bulunduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkan Vekili Ömer Yalım ile İtfaiye Eğitim Ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar ile görüşerek temin ettiğimiz uyarıcı broşürleri Arabanlı ve Yavuzeli ilçelerindeki vatandaşlara dağıtımına başladık” dedi.

Doğan, vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı daha duyarlı olmaya çağırdıklarını belirterek, “Arabanlılar ve Yavuzelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, her kış bu mevsiminde olduğu gibi bu kış mevsiminde de karbonmonoksit gazından, Araban ve Yavuzeli ilçelerindeki kömür sobası yakarak ısınan vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı, Gaziantep Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığının bastırmış olduğu uyarıcı broşürden temin ettiğimiz bin adet uyarıcı broşürü, Araban ile Yavuzeli ilçelerimizdeki esnafları ve kahvehaneleri tek tek dolaşarak vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızı uyarıcı broşürlerle kış mevsimi girişinde sobaların kurulmaya başladığı ilk günlerde bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Dernek başkanlığı olarak Arabanlı ve Yavuzelili vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, bu broşürleri iyi okusunlar ve gerekli önlemleri alsınlar ki, kendileri hayatlarını kaybetmesin, sevdiklerinin de canı yansın’’ dedi.

Kaynak: İHA