Sahte polislerden ‘tecavüz ve gasp’

Ümraniye’de balkondan düşerek ağır yaralanan Türkmenistan uyruklu kadının ifadesine başvuran polis, kendilerini emniyet mensubu gibi gösteren üç kişiyle bir fuhuş şebekesini çökertti

Sahte polislerden ‘tecavüz ve gasp’
Ümraniye 'de geçtiğimiz salı günü, Türkmenistan uyruklu Mendi Kiçila, bir binanın 3 'üncü kat balkonundan düştü. Hastaneye kaldırılan Kiçila, polise verdiği ifadesinde kendisi gibi Türkmenistan uyruklu olan Oğulnar Bayılyeva ve Serdar Z. ile evde oldukları sırada üç kişinin geldiğini ve kendilerini polis diye tanıtıp, Serdar Z. 'yi darp ettiklerini kendisini de balkondan aşağıya iteklediklerini söyledi.

Paraları gasp ettiler
Serdar Z. 'nin ifadesine başvuran polis, Hacı Acar H., Gökhan Ç.ve Selami S. isimli üç arkadaşın fuhuş yapılan bir ev aradıkları ve İ.Y isimli kişiyle irtibata geçtiklerini öğrendi. İ.Y 'de üç arkadaşı kadın ticareti yaptıkları iddia edilen Serdar Z. ve Tuna Ç. isimli kişilere yönlendirdi. Üç zanlı Serdar Z. 'nin verdiği adrese giderek kendilerini polis olarak tanıtarak herkesin yere yatmalarını istedi. Serdar Z. 'nin ellerini bağlayan zanlılar, cep telefonunu ve 850 lirasını aldı. Korkuya kapılan Mendi Kiçila evin balkonuna kaçtı ancak onu da balkondan aşağıya iteklediler. Genç kadın balkondan aşağı düşerek ağır yaralandı. Üç zanlı evdeki Oğulnar Baylıyeva 'nın ve Kiçila 'nın 2 bin lirasını gasp edip, Baylıyeva 'yı da yanlarına alarak kaçtı.
Ümraniye Aşayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler Mendi Kiçila ve Serdar Z 'nin ifadeleri doğrultusunda üç zanlıyı yakalayıp gözaltına aldı. Polis ayrıca Serdar Z. ve Tuna Ç.ile Oğulnar Baylıyeva 'yı da fuhuş suçundan gözaltına aldı. Kendilerine polis süsü veren zanlılardan Hacı Acar H. 'nin Türkmenistan uyruklu Oğulnar Baylıyeva 'ya Üsküdar 'da götürdüğü bir evde tecavüz ettiği iddia edildi. Hacı Acar ve Gökhan Ç. 'nin sabıkalı oldukları öğrenildi.