Kentsel Dönüşüme İlk Balyoz Vuruldu

Bursa’nın Gemlik ilçesinde kentsel dönüşüm projesine ilk balyoz vuruldu.

Kentsel Dönüşüme İlk Balyoz Vuruldu
Gemlik Belediyesi'nin eski binasının yıkımına başlandı. Deprem testinde çürük raporu verilen ve bu raporlar Bursa İnşaat Mühendisleri Odası’nın yanı sıra Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı tarafından da onaylanan eski belediye binası mayıs ayında boşaltılmıştı. Binanın tahliyesinin ardından yıkım başladı.

Yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, “Kentsel dönüşümü belediye eski binasından başlattık” diyerek, yıkım işlemini 15 gün içinde tamamlayacaklarını söyledi.

Belediye ekiplerinin çevre esnafı ve vatandaşları rahatsız etmemek adına geniş güvenlik tedbiri aldığı çalışmaların bitiminde belediye eski binasının yerine Çarşı Camii yapılacak.

Borusan Holding tarafından yapımı üstlenilen yeni Çarşı Camii, 900 metrekarelik alana yapılacak. İstanbul Fındıklı’daki Nusretiye Camii’nin bir benzeri olacak cami bin 500 kişiye hizmet verecek. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, mevcut Çarşı Camii’nin de yıkılarak, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kent meydanına katılacağını vurgulayarak, “Belediye binasının yıkımı iki hafta içinde tamamlanacak. Yeni Çarşı Camii’nin temelini de en geç iki ay içinde atacağız. Bir yıl sonra da Gemlik Nusretiye Camii’nin benzeri modern bir camiye kavuşacak. Çarşı Camii'nin olduğu bölgeyi de kent meydanına katacağız. Kentsel dönüşüm projesi böylelikle başladı.

Derenin üzerini açma ve Çarşı deresini denizle buluşturma çalışmalarımız da kısa sürede tamamlanacaktır. Gemlik cazibe merkezi olacak. Bunun için hizmetlerimiz devam edecektir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yılmaz, modern cami yapımının da Borusan Holding tarafından üstlenildiğini hatırlattı .
Kaynak: İHA