İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek Açıklaması

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, ''Öğretmelik dünyanın her yerinde, milletlerin geleceğini inşa eden belki de en önemli ve onurlu mesleğinin adıdır'' dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek, tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Şimşek, Antakya Kültür Merkezi'nde devam kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada, bir toplumun bilim, teknik ve medeniyetteki her türlü ilerlemesi toplumun insan kaynaklarını üstün bir eğitim ve öğretim programlarıyla eğitmesi sonucunda olacağını belirtti.

Öğretmenlerin toplumların insan kaynaklarını belli bir program çerçevesinde eğittiğini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

''Öğretmenlik dünyanın her yerinde, milletlerin geleceğini inşa eden belki de en önemli ve onurlu mesleğin adıdır. Toplumda telkin gücü en fazla olan öğretmenler, etraflarındaki binlerce hatta milyonlarca genç beynin şekillenmesinden, onlara milli bir ülkü verilmesinden, her öğrencisine sahip olduğu medeniyet tasavvurunu nakşetmek ve örnek insan olmak gibi bir sorumluluğun sahibidirler. İnsan çok çabuk unutabilen, bütün güzellikleri ve erdemleriyle beraber, yanlışlıklara düşebilen, iyilikleriyle birlikte hataları da olan varlıklardır. Bu yüzden onun eğitimi doğumla birlikte başlayıp, çok yönlü olarak ölümüne kadar sürmektedir. sürekli telkine, sürekli doğruyu-yanlışı öğrenmeye, eğitime ve rehberliğe ihtiyacı vardır. Bu rehberliği ve eğitimi toplulardaki insana sürekli hizmet olarak veren öğretmenlerdir.''

Etkinlikte, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilirken, mesleğe yeni atanan öğretmenler yemin etti, şiir, resim, kompozisyon dalında başarılı öğrencilere de ödelleri verildi.

Programa Vali Vekili Fahrettin Göncü, Antakya Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Yelkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu da katıldı.

Muhabir: Emin Sansar / Salim Taş

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA