Giresun'da Öğretmenler Eylem Yaptı

Giresun'da Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, taleplerini iletmek ve çalışma koşullarının düzeltilmesi istemiyle eylem yaptı.

Sendika binası önünde toplanan sendika üyeleri, Atatürk Meydanı'na kadar yürüdüler. Atatürk Meydanı'nda sendika üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Süleyman Topal, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, hamasi nutuklar yerine, yaşadıkları sorunlara kalıcı çözümler üretilmesini istediklerini söyledi.

Topal, ”Her 24 Kasım’da öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz edilerek bildik ezber cümlelerin kullanılması, eğitim emekçilerini ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayanların, öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz.” dedi.

Topal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim Sen olarak, sadece öğretmenlerin değil, kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan, hakları gasp edilen, sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan eğitim emekçilerinin, parasız eğitim ve demokratik üniversite istediği için tutuklanan, eğitime erişemeyen milyonlarca çocuk ve gencimizin ve onların ailelerinin de taleplerinin takipçisi olmayı sürdüreceğimize söz veriyoruz. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini kamusal, bilimsel, laik ve anadilinde eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz”. Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız dağıldı .