Duygulandıran Sergi
Samsun’da, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle 19 Mayıs Lisesi tarafından “Geçmişten Günümüze Öğretmenlerimiz” isimli sergi açıldı.

Salı gününe kadar açık kalacak olan sergiyi gezen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, mandolinden, cebir kitabına, mikroskoptan, sinema makinesine, telefondan, daktiloya, kepten, resimlere kadar geniş bir yelpazede yer alan yaklaşık 150 parça eşyayı büyük bir merak içinde incelerken, “Burada bir tarih yatıyor. Görebilene nerelerden bugünlere geldiğimiz anlatılıyor. Büyük bir emek sarf ederek bu eserleri, çeşitli yerlerden toplayan ve sergileyenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Burma, 1986 yılında 19 Mayıs Lisesi’nde okurken, kendi öğretmenlerinin de yer aldığı resmi duygulanarak, ayrı bir özen göstererek dikkatle incelerken, “O günleri, öğretmenlerimi, arkadaşlarımı çok özledim” şeklinde konuştu.
