C'ye Yönelik Operasyon

Antalya merkezli 8 ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 7'si tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan aralarında örgütün silahlı kanadıyla temas halinde olduğu öne sürülen Y.G. isimli kadın ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.S.M'nin de yer aldığı 7 kişi ''Terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak'', ''Terör örgütüne para kazandırmak amacıyla etkinlik düzenlemek'', ''Terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne üye kazandırmak'' iddiasıyla tutuklandı. 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılanların adliyeden çıktıkları sırada G.G'nin annesi bu kişilere, ''Sizin yüzünüzden evladım yandı'' diyerek tepki gösterdi.

Antalya polisinin yaklaşık 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Malatya, Aydın, İzmir ve Kocaeli'ndeki 16 adrese eş zamanlı yaptığı baskınlarda 13 kişi gözaltına alınmıştı. Polis, operasyon kapsamında Antalya Özgürlükler Derneği'nde de arama yapmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.S.M'nin de yer aldığı bildirilmişti. Malatya'da gözaltına alınan M.A.U'nun eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yapılan suikast girişiminde yer aldığı, zanlıların emekli Yarbay Korkut Eken'e yönelik suikast hazırlığında bulunduğu ileri sürülmüştü.

Örgüt üyelerinin ev ve iş yerleri ile üye oldukları derneklerde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda dokümana el konulmuştu.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA